Page 11-7-2015

Door Erik van den Berg - A long time ago

Page  11-7-2015

Na een betere nachtrust dan de 1ste maar wel een koude, Bas is al vroeg op en staat eitjes te bakken en toast te maken, en vitamine pillen uit te delen. Heerlijk.  Om even over zeven uur rijden we richting Grand Canyon View. Voordat we hier aan komen treffen we nog een aantal mooie spots langs de weg. De View is de moeite meer dan waard er is een “ authentieke” uitkijk toren met een 360graden view.  Uiteraard moeten de jongens nog even op een richel staan en in een boom klimmen. Gelijk hebben ze nog even hout gesprokkeld voor het kampvuur voor vanavond. ( het blijven jongens). Onder weg naar Page komen we nog langs diverse panorama views en stalletjes bemand door de “lokale” bevolking. Iets later dan gepland (lekker genoten van de uitzichten) komen we aan in Page. Gelijk maar naar de tourist info gegaan voor de tour (antalope) die hier wordt gegeven en navraag welke camping nog een plekje heeft. De tour die we gaan doen is de lower antalope en deze is tot 16.00 open. Voordat we hier na toe gaan hebben we eerst boodschappen gedaan bij de supermarkt. De tour is onder de begeleiding en duurt ongeveer een 1uur. De temperatuur bij de rondgang van 35 graden ( bovengronds) na 5 minuten gingen we dus ondergronds. We lopen door de uitgeslepen gangen van de watergangen in rood kalksteen. Dit geeft zeer mooie uitslijtingen in het steen ( en diep). Door het licht inval krijg je zeer mooie rode bochten en doorkijkjes.

Nadat er 51 chinezen met selfie stickts, hoedjes , mondkapjes en paraplu’s ons hadden gepasseerd konden we onze tocht voortzetten. Na 1 ½ uur tourtocht komen we weer boven de grond een paar dollar’s armer maar een mooie ervaring rijker.

De zoektocht naar een camping ging niet van zelf, diegene die we wilden was vol dus dan maar naar de primitieve camping aan het meer (lake Powel). Over een zandpad naar de rand van het meer.

Hier aangekomen gingen de jongens gelijk maar het meer in en extra hout zoeken. S’ avonds pasta gegeten rondom het kampvuur, wat de jongens hebben aangelegd. Uiteraard met een Corona genieten van het zonnetje en ‘s avonds met een cola rum. Ik sluit deze blog af met een blik op het kampvuur onder een heldere sterren hemel met een wodka-jus. Morgen naar Monument Valley. Life is good. 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan