Monument Valley 12-7-2015

Door Erik van den Berg - 21-07-2015 00:09

Monument Valley  12-7-2015

Ook vandaag waren we weer vroeg wakker en dan hebben we ook nog een uur minder tijdverschil (  nu 8 uur met NL). We hadden nog geen water bijgevuld dus moesten we spaarzaam omgaan met water. Dit was geen probleem voor de jongens die sprongen wel even in het meer.  Yvonne had niet zo rustig geslapen het snurk gehalte was erg hoog geweest van de mannen ( niet vreemd met al die drank !).  Na inpakken moesten we nog de zandweg omhoog en dat ging wonderwel prima. We waren op weg naar Monument Valley.  Ook hier weet je niet echt wat we kunnen verwachten, je ziet wel foto’s en zo maar toch in het echt ervaar je het toch anders. De weg naar Monument Valley is stil en verlaten we komen bijna niemand tegen. Wat een uitgestrekt land, het is bijna niet voor te stellen wat een ruimte en mooi landschap. Eenmaal aangekomen in Monument Valley rijzen de rode kenmerkende rotsen statig omhoog uit de grond. Het weer zit ons mee een zonnetje en af en toe wat sluier bewolking en maar 96 gr F.  ( ruim 35gr C)

 

De hebben in de groep gegooid wat voor tour we zouden doen met een jeep of een hike trail. Het werd dus de hike trail want een beetje beweging ging er wel in na de toch wel lange autorit. Het was inmiddels 13.00uur geworden. Er werd ons aangeraden om voldoende minimaal 1 liter water mee te nemen. Maar aangezien wij Nederlanders zijn vonden we een ½ liter ook wel voldoende. (we hadden geen grotere flesjes bij ons). We begonnen aan de hike om 13.15uur niet echt het beste tijdstip om op deze dorre vlakte te gaan lopen.  De uitgezette trail was 6,5 km. en liep om een grote plateau.

Een schitterende hike met zeer mooie uitzichten en panorama’s. Echter was het veel te warm en hadden we toch iets te weinig water bij ons. Yvon kreeg echte wel een beetje last van de warmte, maar ze heeft het toch gered.

  

Al met al hebben we de wandeling met verschillende niveau’s  gedaan in 1 ¾ uur. Gelukkig was Jeroen alvast vooruit gelopen om de RV alvast koud te zetten, dit was wel erg prettig. Na Monument Valley gingen we naar Mexican Hat naar de beoogde RV campground. Dit was een Full Hock terrein waren we gingen staan. Alleen waren we er niet allemaal tevreden over hoe dit terrein er uit zag. Het was een soort van grindpad / weg waar we op stonden en er was verder niet te doen. Zelfs geen WIFI !! We besloten ondanks dat we hadden betaald verder te rijden en een andere RV plaats te zoeken. Deze vonden we ruim 100km verder bij het plaatsje Blanding. Hier hebben we prima overnacht, zeer grote plaatsen en schone mooie douches en een wasmachine en droger. Die hebben we gelijk maar uitgeprobeerd. ’s Avonds dikke regen en onweer gehad maar dat mocht de pret niet drukken. Lekker op tijd naar bed gegaan. Morgen gaan we naar Arches nabij Moab.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan