Zion / Las Vegas 17-07-2015

Door Erik van den Berg - 27-07-2015 07:17

 

Zion Canyon / Las Vegas 17-7-2015

Vandaag maar wel vroeg opgestaan (allemaal) want we gingen de rivier wandeling en daarachter gelijk de ‘narrows’. Om half tien waren we op de startplaats van de hike, het eerste stuk was mooi maar ging over betonnen platen langs de rivier.

Na een half uur werd het pas interessant want de hike ging door het water. Hier liep je dus van zandbank naar zandbank door het water. Op sommige plekken liepen we door het koude water tot onze knieen. De hele tocht duurt ongeveer 8uur, maar we hadden van te voren afgesproken dat de dit niet zouden doen. Het voordeel van deze hike is dat je altijd kan terug kan gaan als je vind dat het ver genoeg is. De naam zegt eigenlijk al genoeg ‘ de Narrows’ is een kloof tussen twee recht omhoog gaande stijlen wanden. Het loopt in de ochtend heerlijk in de schaduw van de rotswanden.

Na ruim een uur door het water te hebben gelopen besluiten om terug te gaan. Het wordt trouwens erg druk met andere bezoekers, wat minder leuk is. De terug tocht is deels in de zon als deze de valley inschijnt.

Die middag gaan we bespreken of er nog een hike gedaan gaat worden.  De jongen vinden het eigenlijk wel goed zo, we besluiten dan ook om na het lunchen direct weg te gaan en Las Vegas te gaan bezoeken. Half 6 rijden we Las Vegas in en gaan we opzoek naar ‘onze’ RV campground.  De Campground die we als eerst bezoeken is er een voor “members”. De portier / Ranger rade ons dan ook aan om er een verder op te nemen want zonder membercard ben je bij hem iets duurder uit. En wat is het warm hier ruim 40graden en vandaag was het redelijk koel volgens de ranger. Echter hadden we geen zin ( veel te warm)om een andere te zoeken en het zou toch maar voor 1 nachtje zijn, en daarnaast had deze op zeker WiFi. ( de snelheid en stabiliteit viel echter tegen).  We hadden smiddags gebeld naar El Monte dat we er aan kwamen met het kapotte zonnescherm, zaterdag morgen kunnen we vanaf 8.00uur terecht. Eerst gaan we een wasje draaien want dat is inmiddels wel nodig. Uit eten duurt te lang dus laten we een over heerlijke burger komen, echter duurt dit ook voor sommige te lang. Na lang wachten komt de burger toch eindelijk aan. Na dit avond maal ging de gasten de taxi bestellen bij de Ranger (portier) deze kon ons vertellen dat de taxi binnen een uur zou arriveren! Voor de vrijdag was dat een zeer schappelijk tijdsduur.! Nadat de taxi eindelijk was gearriveerd werden we met 20minuten afgezet bij Bellagio op de strip. Zo wat een licht (reclame) en wat een drukte was het hier. We hebben eerst even gekeken naar de fontein dans voor de Bellagio best wel leuk maar om nu hiervoor naar Las Vegas te komen, maar goed het is wel een wereld bekend schouwspel. Hierna even de Bellagio zelf in gegaan, de jongens even gokken ( muv Wouter je moet namelijk 21 jaar zijn!). Hierna naar diverse andere casino’s en hotels geweest en een wandeling over de strip gedaan.

Om 01,30uur een taxi bij een hotel genomen ( stoppen langs de weg mag niet) en naar de RV gegaan. Helaas kon de onze taxi chauffeuse (muts 1ste klas ) de weg niet vinden en duurde het iets langer dan verwacht. We lagen dan ookpas na 02.00uur in bed. De volgende dag zouden we niet zo heel vroeg opstaan want we gaan toch eerst naar El Monte (zonnescherm afgooien) en dan naar Mono Lake ( vlakbij Yosemite NP) .

Zo nu snel slapen doeii

Reacties

mams 28-07-2015 09:23 {{button-32663}}

Wat een belevenis en wat maken jullie veel
mee mooie foto's van de kloof schitterend allemaal gr x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan