Archer NP 13-07-2015

Door Erik van den Berg - A long time ago

Arches / Moab  13-7-2015

 

We mochten eigenlijk (of eindelijk) een beetje uitslapen want we konden pas om 08.00uur betalen. Naar Arches is ongeveer nog een kleine 2 uur rijden. We blijven ons verbazen om het weidse en uitgestrektheid van dit land. Wat een schitterende rots formaties en kleuren. Ook hier komen we weinig andere auto’s tegen, zelfs stadjes zie je niet, gewoon vlak landschap met spontaan omhoog komende rotsformaties. In dit landschap allen een rechte streep van de weg die er door heen loopt. Aangekomen bij Arches eerst naar het visit centre om een plattegrond op te halen. Er is een mooie hike naar “ de boog arches” van ruim 2 uur. Het is inmiddels 11 uur. We besluiten om deze niet te doen met Monument Valley in ons gedachte. Er is een alternatief van een ½ uur deze lijkt ons beter geschikt. Daarnaast besluiten we om diverse punten aan te doen welke aangegeven staan op de situatie kaart. We kopen water flessen van bijna een liter en begeven ons met de RV op weg naar de Park. Ook hier is de vraag wat krijgen we te zien? Maar eenmaal over de eerste berg komen er schitterende rotsformatie ons tegemoet. Als eerste stop doen we de “ Courthouse Towers”. Uiteraard moeten de jongens even hun skills laten zien hoe je een rots moet beklimmen. Hierna gaan we naar “ Balanced Rock” een grote rots wat heel vreemd op een andere rots balanceert, heel bizar dat dit zo blijft staan.

 

Hier even omheen gelopen en van het vergezicht genoten. Op naar de “window” hier was het wel een klein stukje wandelen maar wel met een zeer mooie boog. Ook hier werden de kunsten van het klimmen door de jongens getoond.

 

Na deze window gingen we naar de beroemde “Delicate Arch”, deze gingen we bekijken via de korte hike en was inderdaad prima te doen. Voor de zekerheid toch nog maar water meegenomen, we leren het wel. Hierna besluiten we om geen RV Campground te zoeken in Moab, maar om verder te rijden naar Capitol Reef NP en daar te overnachten. Dit is echter nog wel een ritje van 3 uur, maar dan kunnen we morgen ochtend vroeg een lange hike gaan maken als het nog niet zo warm is. De rit is weer schitterend met vlak landschap en massieve rotsformaties. Onderweg op HighWay 24 zien we regen en onweer langs de weg.  We zien dat er een windvlaag aankomt en ik ga alvast zachter rijden, de camper schut hevig heen en weer en we horen een hoog kabaal en een harde knal, iedereen is terstond wakker, we zijn de zonneluifel kwijt.

Een geluk dat er niemand achter ons rijd, dat ding is er in z’n geheel van afgerukt. Vlug de RV aan de kant gezet en de luifel van de weg gehaald, met een tang uitelkaar geschroefd anders kan hij niet in de camper. Ook de steunen van de zijkant verwijderd anders klapperen die de hele tijd tegen de camper. Zo alles ingeladen en El Monte ( verhuurder) bellen, natuurlijk geen bereik zal je altijd zien, dan eerst maar de camping rijden en dan maar bellen. Op de camping aan gekomen direct gebeld met El Monte, blijkt dat de luifel niet onder de verzekering valt, dit wordt nog wel vervolgd.  Oja we moeten wel de luifel mee terug inleveren want we zijn verantwoordelijk voor de RV en dus ook voor de luifel. Na veel geharrewar mag ik dan bij godsgratie de luifel afgooien in Las Vegas. Gelijk maar een email naar Tioga tours gestuurd met de vraag hoe dit nu werkelijk zit, zal eerdaags wel een reactie krijgen.  Morgen gaan we dus hiken in Capitol Reef, veel water meenemen ondanks dat we vroeg gaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan