inleveren en vertrek LAX 29-07-2015

Door Erik van den Berg - 03-08-15 21:33

Vertrek 29-07-2015

Het is zo ver vroeg op 6.00uur alles inpakken planning is om 8.00uur te gaan rijden, ik schat in dat we nog 1 ½ uur moeten rijden naar El Monte. We lopen een klein half uurtje uit. Nog wel even voor de zekerheid alles lozen en spoelen ik krijg nog even een handige douche door een stommiteit van mijzelf. Propaan hadden we gisteren al gevuld dus dat hoeft niet meer en benzine doe we vlak bij El Monte. Goed iedereen erin en gassen naar El Monte, De TomTom geeft inmiddels aan dat we ongeveer 10.00 uur aankomen tijd genoeg dus. Echter eenmaal op de highway1 staan we na een 10minuten al stil. File ? of toch een stoplicht. Nee he, het blijkt echt een file te zijn, nou dat zal zo wel opgelost zijn toch? Maar dat valt tegen, met een schuin oog kijk ik toch steeds naar de geschatte aankomst tijd 10.15 en dan wordt het 10.30uur. We rijden nu redelijk door het is nu alleen nog maar door de stad. ! Het gaat niet echt snel wat een drukte zeg en dat op een door-de-weekse dag, maar blijkbaar moet iedereen uit Malibu die naar LA gaat over deze weg. Gelukkig begint er een beetje schot in te komen. Vlak bij El Monte nog even een tankstation opzoeken waar we kunnen tanken ( niet elk station is hoog genoeg !).  We rijden even over 10.30uur bij El Monte naar binnen, pff op tijd binnen. Als ik op de teller kijk zie ik dat we 2808mile hebben gereden ( zo'n 4500km). 

Nu nog ‘even snel’ de papieren afhandeling. Allereerst komen de damens de schade opnemen ( voornamelijk de buitenkant) aan de binnenkant is er wel iets kapot gegaan maar wat gelukkig vakkundig is gerepareerd. De eerste dame merkt niet eens op dat de zonneluifel ontbreekt, maar wordt er door de tweede op geattendeerd.  Ze vraagt aan mij of inderdaad de luifel ontbreekt met een zeer ongeloofwaardig gezicht. En ik bevestig dit uiteraard en het feit dat dit allang gemeld is en dat zij hiervan op de hoogte hoort te zijn. Ik ben niet echt gezellig als ik opmerk dat de zwarte tank lekt. Hiervan weet blijkbaar geen van beide dames iets. Ik ga eea maar binnen afhandelen dat lijkt mij zinvoller. De camper even op een parkeerplaats gereden, alle lakens, dekens, kussens kunnen in een wastrolly worden gegooid, niemand telt iets na, maar ja wat moet je er mee. Alle potten en pannen bestek en bekers, glazen laten we achter in de camper, ik ga naar de receptie. Hier mag ik een evaluatie formulier invullen dit doe ik dan ook braaf met hier en daar wat commentaar. Inmiddels worden we er opgewezen dat de shuttel bus om 11.45 uur klaar staat om ons naar het vliegveld te brengen. Ik doe navraag over mijn melding van het lekkage gevalletje van de zwarte tank daar ik dit toch wel wil afhandelen. Uiteindelijk krijg ik de rekening van de luifel $ 1220,= of ik die maar even gelijk wilde betalen, daar dit niet onder de verzekering valt. Ik geef netjes aan dat ik niets betaal voordat ik een afhandeling heb over de lekkage. We wachten geduldig af. We worden netjes naar een andere balie verwezen waar we het verhaal nogmaals kunnen doen. Ja zegt de medewerkster maar u wilde geen andere camper dus compensatie is helaas niet aan de orde. Ik vraag of ze weet waarom ik de andere camper niet accepteerde? Na veel gezoek in de computer komt naar boven dat de bedden te klein waren. Ze stelt voor een compensatie voor de lekkage van $200,- ik schiet in de lach en meld dat dit bij lange na niet voldoende is, er wordt eindelijk een manager bij gehaald. Wellicht dat we hier verder mee komen. Het is inmiddels 12.00uur de shuttel staat nog ongeduldig te wachten op ons. Ik geef aan dat de shuttel best mag vertrekken als hij een taxi voor ons betaalt, de shuttel wacht wel. De manager stelde voor om $600,- compensatie te geven verder kan hij niet gaan. Ik neem dit in overweging en laat dit zodra wij weer in Nederland zijn en met onze touroperator hebben gesproken weten of we dit accepteren of niet. Met deze beslissing kan iedereen leven we tekenen ‘onder protest’ de luifel wordt van de borgsom afgetrokken en wij gaan met de shuttel naar het vliegveld. Het is inmiddels 12.15uur. Wij zijn ruim op tijd ons vliegtuig gaat om 17.55uur. Daar we zo vroeg op het vliegveld zijn is de incheck balie nog niet open we zijn dus gedwongen om een halfuurtje te wachten.

Het inchecken verloopt soepeltjes en in no time zijn we  van de koffers af en door de douane. Uiteraard heeft iedereen honger en besluiten om ergens iets te gaan eten. Eigenlijk hebben we geen trek in een snelle hap, omdat daar een hele lange rij staat en omdat we toch tijd zat hebben. Ergens boven verborgen is een leuk restaurant, we gaan even kijken wat ze te bieden hebben. Het ziet er enigszins sjiek uit met tafelkleden en wijnglazen mooie servetten en deftig bediening. We gaan toch maar zitten en bestellen iets lekkers, Jeroen wilde bier maar dat ging hij zelf wel betalen ($12,= tax not included). Wat hebben we lekker gegeten en voor een schappelijke prijs.

 

Het was een goede afsluiting van een gezellige en mooie vakantie, heerlijk. Zittend in het vliegtuig kijken we nog even door het raampje naar buiten en zien Los Angeles beneden ons in het zonnetje liggen, doeii.

We gaan zo vliegen we op Dusseldorf en komen daar morgen (donderdag) om lokale tijd 13.40uur aan, goed 10 ½ uur vliegen. Hierna nog even de koffers ophalen en opzoek gaan naar de auto. Dan is het nog 2 ½ uur naar Noordwijk rijden. Verwachte aankomst tijd in Noordwijk 18.00uur.  Ik sluit mijn Blog af, ik hoop dat iedereen het leuk vond om ons vakantie in de states te lezen. De reis was het zeker waard en ik kan het iedereen aanraden die in de gelegenheid is om dit te doen. Tot de volgende keer ???

 

 

Reacties

mam 04-08-15 17:42

Wat een mooie reis ik heb erg
Genoten van je verslag Dank je wel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie