Mono Lake 18-07-2015

Door Erik van den Berg - A long time ago

 

Mono Lake 18-07-2015

Zo vandaag een redelijke grote rit voor de boeg ongeveer 450km dat zal denk ik wel zeker 6 uur rijden worden dus het zal wel latt worden vanavond. We gaan eerst naar El Monte voor het zonnescherm wat nu al weer een aantal dagen vervelend in de weg ligt in de camper. Het ligt nl op de grond in de camper zelf, want het past niet in een opberg vak onder de camper. Bij El Monte wisten ze (natuurlijk) dus van iets, ik had niet anders verwacht, dus heb ik gemeld dat ik een kapot zonnescherm had. De damens achter de balie wisten niet wat ik bedoelde en gingen dus eerst maar kijken wat ik bedoelde. Blijkbaar noemen ze het hier in Amerika een zonnescherm een Maskies. Een nieuwe plaatsen, mits op voorraad zou toch al snel een paar uur in beslag nemen. We besluiten om hier niet op te wachten en alle spullen van de Markies hier achter te laten en verder te rijden. We zijn op weg naar Yosemite NP, uiteraard niet via Death Valley, daar dit niet is toegestaan door El Monte. We nemen dus Highway 95 een redelijke saaie snelweg door een door en eentonig woestijn achtige omgeving. De omgeving is ook hier weer groot uitgestrekt en verlaten. Komen heel sporadisch een gehucht tegen. Maar na een half uur onderweg komen we in het dorp Hurricane een Walmart tegen en doen hier dus eerst onze broodnodige boodschappen. Wat een weldaad en een overvloed aan fruit en groente, vlees moeten we weer zoeken en brood zijn altijd van dat voorverpakte soppige smaakloze droge sneetjes. Nu snappen we ook waarom de Amerikanen altijd hun brood in een toaster doen. Om ongeveer 6uur komen we aan in Lee Vining het plaatsje naast Mono Lake.

Een typisch leuk Amerikaans dorpje waar ze een mooie RV campground hebben. Zoals gebruikelijk hebben we ook hier niet gereserveerd maar trekken we de stoute schoenen aan en vragen we naar een plekje. Helaas zijn we tweede in rij maar de man voor ons heeft gereserveerd en heeft dus een plekje. Als wij aan de beurt zijn wordt ons verteld dat alles vol is, maar als we even geduld hebben komt ze zo bij ons terug. Na de andere mensen geholpen te hebben heeft ze wellicht toch een plekje, je moet namelijk voor 17.00uur inchecken ( of melden dat je later komt) anders verloopt je plekje. Ze heeft dus een plekje voor ons (het is inmiddels 17.15uur), het wordt geluks plekje nummer 13! Super mooi plekje onder de bomen we zijn helemaal blij met deze plek en volledige service ( full Hook-up).

We besluiten om ’s avonds uit eten te gaan Yvon vraagt aan de jongens of ze naar het dorpje willen gaan om een restaurant uit te zoeken.  Ze komen enthousiast terug dat er een BBQ gril iets verderop zit wat ze wel aardig vinden.  Na het omkleden zijn we lekker wezen uiteten, groten borden salade vooraf en een Bas en Jeroen spareribs, Wouter een hamburger en wij een Sirloin steak.

Een lekker toetje na en voor ons een koffie (slappe bak). Het was gezellig om met z’n allen uit eten te zijn, en het eten was goed, en het uitzicht over het meer maakte het helemaal af.  Prima zo.  Morgen vroeg maar weer opstaan het is ongeveer 125km nog rijden naar Yosemite over de Tioga pas. Dus we zullen er ongeveer wel 2 uur overdoen.

We gaan slapen welterusten.

Reacties

mams A long time ago

Zo dus lekker gegeten en ook nog gezellig
het is hier geen lekker weer Je zal het wel gehoord hebben dat het hier flink gesrormd
hebt het is nog slecht regen en koud maar we doen het er maar mee gr en geniet nog een paar dagen x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan