Philadelphia

Door Vera De Quack - A couple of years ago

Goedemiddag allemaal,

 

Gisteren zijn we uit de Green mountains vertrokken op weg naar Philadelphia. We wisten van tevoren dat het een vrij lange reis zou worden, maar al met al viel het best wel mee. Om een uur of half twee kwamen we aan bij The Mills at Jersey Gardens, het grote Premium Outlet Centre waar alle merken vertegenwoordigd zijn. We hebben er uitgebreid gewinkeld en de Amerikaanse economie een "boost" gegeven. 😆

Tenslotte hebben we er de avondmaaltijd genuttigd, Hedy, Theo en Spank hadden Aziatisch eten en ik gewoon een Italiaanse strombolie. We zijn nog even langs wat winkels gestruind en toen de auto weer ingegaan. Na anderhalf uur kwamen we bij het Sheraton hotel in Philadelphia aan. Dit hotel heeft een geweldige garage dus we konden de auto gewoon kwijt. Spank zou parkeren en ik zou inchecken. Na verloop van tijd kwam Spank terug uit de garage en ik vroeg hem of het was gelukt. Helaas, de auto (lees "tank") was iets te hoog voor de garage. Met assistentie van de garagebeheerder is het hem uiteindelijk toch gelukt om de auto de garage in te manoeuvreren. Spank laat zich niet kisten en draait er zijn hand niet voor om, om zo'n auto toch op zijn plek te krijgen. Ik zou het hem niet nadoen hoor. Chapeau!!!

 

Het Sheraton is een prachtig luxe hotel, maar je moet voor alles betalen. Zelfs wifi kost je $5,00 per uur. Nou, mooi niet. Spank heeft data gekocht en onze toestellen zijn met zijn toestel verbonden, hij heeft zijn mobiele internet met ons gedeeld. Sheraton kan het heen en weer krijgen.

 

Vanochtend zijn we met de auto richting "the old city" gereden en gelukkig konden we in de buurt parkeren. Aan het eind van de middag bleek dat we daar wel $ 30,00 voor moesten betalen, maar dat deden we liever dan dat hele eind lopen. We hebben eerst Liberty Bell bekeken en er foto's gemaakt. Daarna hebben we een tour door Indepence Hall gedaan. Erg leuk om te zien waar de Verenigde Staten zijn ontstaan. Het was bloedheet vandaag, 32 graden Celsius, dus we moesten even bijtanken. Vervolgens zijn we doorgelopen naar Elfreth's Alley, het oudste steegje van Philadelphia en hebben ook nog even op het terras van het Betsy Ross House gezeten. Zij was degene die de eerste Amerikaanse vlag heeft gemaakt, toen nog met 13 sterren want in het begin waren er maar 13 Staten. Gelukkig zat Starbucks aan de overkant zodat we ons weer even konden verkoelen met een lekkere Frappuccino. Eigenlijk wilden we ook nog wel naar een winkelcentrum maar die hebben we niet meer kunnen vinden. We zijn wel nog even door Chinatown gelopen en vervolgens nog op zoek gegaan naar een restaurant om een echte Philly cheese steak te eten maar ook die was niet binnen handbereik. We hebben ons scheve hakken gelopen in de hitte en besloten toen maar bij Burger King te eten, naast de parkeerplaats waar de auto stond. We zijn vandaag redelijk vroeg terug in het hotel, maar door de warmte raakten we toch wel vermoeid. 

 

Morgenochend vertrekken we naar Washington waar we ook weer 2 nachten zullen verblijven. Er is daar tenslotte ook erg veel te zien. We hopen dat we een groot gedeelte met de auto kunnen doen, want Hedy en ik zijn geen sterren in grote afstanden lopen.

 

Ik hoop dat jullie het verslag weer met veel plezier gelezen hebben.

Tot de volgende keer. 

 

Groetjes van Hedy, Theo, Spank en Vera 

 

 

Reacties

Hedy A couple of years ago

Interessant. Erg veel gelopen.ligt nu uit te rusten.😉🤗

Afra A couple of years ago

lig nog in bed dit te lezen. Drukke dag voor jullie. wel veel te zien. Groetjes

Diane A couple of years ago

Het oude Philadelphia is inderdaad erg leuk en interessant om te bezoeken.
En Ryan wilde graag de trappen lopen waar Rocky Balboa zijn trainingen deed. Niet dat ik nou naar die Rocky films keek maar ach.

Arlene A couple of years ago

Gierige Hollanders (zonder internet à 5 dollar), I like it!!! Lekker goedkoop je eigen data, hahahahahahhahahahaha

Elly A couple of years ago

Lekker wakker worden! Leuk er staat weer een reisverslag op,ik geniet er van! Het is zo bekend en het zou leuk zijn als jullie nog een Philly cheese steak kunnen scoren, 😋 Veel plezier in Washington Xxx

sylvia en arie A couple of years ago

Wat een trip maken jullie weer. De vrijheide en grootsheid van dit land ontdekken. Heerijk. Wij genieten mee. Be safe

Anneke A couple of years ago

Je beschrijft precies de dingen die wij 3 jaar geleden hebben gedaan en het brengt me gelijk weer terug! Moest ook gelijk aan een Philly cheese steak denken. Je schrijft leuk zus!!

MJ A couple of years ago

3 weken met pensioen en nu al een avatar van een oud omaatje, Anneke? Ik lig al 7 jaar onder de grond en kijk naar mijn curls! Alive n kickin' HIHIIIIII MJ OFF

Carla A couple of years ago

Wat een mooi verslag weer en goed voor de conditie al dat lopen, blijven jullie jong bij!!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan