Bryce Canyon

Door SvdP - 15-06-2018 23:43

Hoewel meerdere mensen ons aanraden op tijd op pad te gaan, snoozen wij deze ochtend een paar keer extra. We ontbijten even relaxed en gaan om half 9 op pad naar de shuttle bus van Bryce Canyon (wat officieel geen Canyon mag heten, het landschap met zijn bijzondere hoodoos werd niet uitgesleten door regenval en water, maar is ontstaan door een combinatie van winderosie, watererosie en ijserosie.) 

We gaan met de shuttle bus naar halte Sunset view en lopen vanaf daar de Canyon in omlaag en klimmen weer omhoog bij Sunrise view. We zeggen het vaak, maar wat is ook dit weer ongelooflijk mooi! De rode rotsen en de Hoodoos vormen echt een mega bijzonder landschap. Elke bocht die je om gaat is het weer de moeite waard om even stil te staan en te genieten van het uitzicht. De temperatuur is ook echt aangenaam voor een wandeling. Wel komt er af en toe een goede windvlaag voorbij waardoor nu overal (in oren, ogen, mond) zand zit. Een natuurlijke scrub behandeling voor de huid! 

Het park is niet gigantisch druk, hierdoor is het ideaal om rond te wandelen en overal foto's te maken. We gaan met de bus nog naar de halte Bryce point. Hier kijk je uit over de hele Canyon. Wow!!!

We verlaten het park en lunchen (voor het eerst sinds we in Amerika zijn) bij de Subway. Daarna doen we boodschappen, vanavond hebben we steak en ribbetjes van de barbecue. Eerst nog even relaxen op de camping. 

Hier nog wat statistieken tot nu toe :)

- gereden afstand: 1400 miles

- aantal foto's: 1300 

- aantal roadkills: 1 vogeltje :(

- aantal bezochte staten: vijf (New York, Californië, Arizona, Nevada en Utah)

Reacties

Jan en Karin 16-06-2018 12:59 {{button-52119}}

ook wij vallen misschien in herhalingen maar wat is het daar mooi en wat maken jullie mooie verslagen en foto's. We hebben weer zitten genieten!
Volgens mij vinden Mieke en Han het ook leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien. Ga ze een mail sturen met het adres. (neem aan dat jullie dat geen probleem vinden.
Tot het volgende verslag.
Liefs van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan