29 maart Theodore Roosevelt Lake - Camp Verde

Door Jan en Gea - 02-05-2019 21:41

Zonsopgang, Montezuma Castle, Tuzigoot en Red Rock Canyon SP

Vanmorgen net op tijd wakker om de zon op te zien komen over Lake Roosevelt. Mooi gelukt. Het water stond wel wat hoger dan de vorige avond, bijna met de kont van de camper erin!

Om half 8 begonnen aan een mooie route via Payson naar Camp Verde. Onderweg even koffie gedronken en de kinderen gebeld via Whatsapp. Oma een paar foto’s gestuurd, iedereen weer blij.

Onderweg hoog door de mountains. Zelfs nog diverse sneeuwresten.

In Camp Verde eerst naar Montezuma Castle gereden. Opnieuw rotswoningen, nu van de Southern Sinagua, een andere indianen stam. In een korte wandeling loop je onder langs deze “Cliff Dwelling”. Je kan er niet in.

Daarna richting Cottonwood voor de Tuzigoot (Apache voor scheef water) woningen. Een soort gerestaureerde woningen van gemetselde stenen. De overblijfselen van de Sinagua zullen we verderop richting de Grand Canyon ook nog weer tegenkomen in het Wupatki NM. Leuk om dit even te zien, maar wij vonden het niet zo heel bijzonder.

Benzine prijs tussen Camp Verde en Cottonwood is wel 50 dollarcent per gallon verschil.

Daarna richting Sedona naar het Red Rock State Park. Daar moesten we wel weer voor betalen. Valt niet binnen de nationale parken pas. Even gekeken in het Visitor Center en toen een mooie trail gelopen met prachtige uitzichten op de rode rots formaties rondom Sedona.

Via een scenic route langs diverse winery’s terug naar Camp Verde naar de camping Verde River Resort. In mijn ogen wel de mooiste tot nu toe. Prima camping en voorzieningen.

Overnachting: Verde River RV Resort & Cottages – USD 39,89

Tanken: 30.52 gallon – USD 85,43

Mijlen: 184   weer zonnig en warm

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan