We houden ons aan het thema water

Door Familie Verheyen - A couple of years ago

Advies gastheer gevolgd en een walvisexcursie geboekt bij Neptunes. In een gesloten zodiac de St Lawrence rivier op. Humpy bumpy gedurende 40min. Eindelijk de eerste walvissen (vinvissen, blauwe vinvis), enkelen met bek open. In totaal een tiental gezien. Jammer genoeg geen staarten, zie je enkel bij bultruggen. Verder nog wat dolfijnen. Na 40min was de pret al gedaan om terug 40 min over de golven te kletsen.

In de namiddag Tadoussac bezocht, met het kleine, maritiem museum. Wandeling over het strand en de oudste houten kerk van Canada bezocht. In de buurtwinkel wat avondeten gekocht om nadien naar de grote zandduinen van Tadoussac te gaan. Steil naar beneden, maar het zicht is prachtig en de kans dat je alleen bent is groot. Zalig en vooral een met de natuur. Onze boys speelden een zoveelste versie van baseball. De klim naar de auto was dan weer best pittig.: omhoog stappen in mul zand. 

Bij starten auto meteen alarm van quasi lege benzinetank. Geen paniek, volgens GPS is er een op 3km, alleen bleek deze niet meer te bestaan. Ok, 1km verder dan, deze sloot echter om 21u, te laat, en je kon niet met betaalkaarten betalen. Dan maar naar Sacre Coeur, ook zonder betaalkaarten, al was deze gelukkig nog bemand. Terug een volle tank om er morgen tegen aan te gaan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!