dag 12 Canyonlands

Door Geert Dors - A long time ago

Vannacht ben ik 2 keer wakker geworden. De eerste keer moest ik plassen en om 05.30 uur werd ik wakker door het onweer. Er kwamen een paar behoorlijke knallen en flitsen. Veel regen viel er niet. Na een half uurtje werd het weer rustig en viel ik weer in slaap. Rond 8 uur waren we allemaal weer wakker. Dan begint altijd weer het gebruikelijke ritueel. Ik ga het niet nog een keer opnoemen. Ondertussen moeten jullie dat wel kennen.

Vandaag staat Canyonlands op het programma. Dit park heeft 2 ingangen, een oost- en een noord ingang. Onze keuze viel in eerste instantie op de oost ingang. Deze ligt vanuit Moab op een afstand van 76 mijl, zo'n 121 km. Nadat de dames onderweg even het kaartje van het park hadden bestudeert(ik weet het, normaal gesproken doe je dit voordat je vertrekt) besloten we toch om te keren en naar de noordingang te rijden.
Dit omdat het een stuk dichterbij is en omdat er veel meer mooie uitzichtpunten zijn.


Canyonlands is gedurende miljoenen jaren door de Green river en de Colorado river uitgesleten. Hierdoor is een van de meest ruige gebieden van de Verenigde Staten ontstaan, een bijna ondringbaar labyrinth van kloven met talloze natuurlijke bogen, bruggen en de meest grillige rotsformaties.
Het noordelijke gedeelte van het park wordt "Island in the sky" genoemd. Als je het park binnen komt, loopt de weg ongeveer 6 mijl het park in en splitst zich daar. De weg gaat rechtsaf nog 5 mijl verder, naar Upheaval Dome. Linksaf gaat de weg nog 6 mijl verder naar Grand View Point Overlook. Kort voorbij de ingang ligt het Visitor center. Hier net voorbij wordt de hoogvlakte steeds smaller, het meest smalle gedeelte wordt The Neck genoemd. Een halve mijl verder liggen aan de linkerkant van de weg de Shafer Canyon Overlook en de Shafer Trail Overlook. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de gelijknamige canyon en de zigzaggende Shafer Trail Road.


Nadat we alle prachtige uitzichtpunten hebben bekeken, zijn we het park uitgereden en zijn we naar het Dead Horse State park gereden. Dit park ligt eigenlijk een beetje richting Moab.
Het park is vooral bekend dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado rivier, die daar met een grote bocht om een rotsplateau heendraait.

Nadat we weer een dikke 100 foto's hadden geschoten, zijn we terug gereden naar Moab. Eerst even een paar boodschappen gehaald en toen terug naar de camping. Daar aangekomen heb ik eerst even gedaan wat een aantal mensen ons al geadviseerd hadden; ik heb een lekker biertje genomen.

Reacties

Roy en Corine A long time ago

We zijn onder de indruk van de mooie beschrijvingen van Canyonlands.
Haast niet voor te stellen hoe zo iets is ontstaan.

Geert,geniet van je biertje !

Yvon & John A long time ago

Ik denk dat jullie de juiste keuze hebben gemaakt door de noordzijde te nemen. Zeer fraai landschap, onbegrijpelijk hoe de natuur hier honderdduizenden eeuwenlang z'n gang is gegaan en een werkelijk fenomenaal uitzicht heeft weten te creëren. Ongetwijfeld zullen jullie jezelf ook hebben afgevraagd, hoe is het mogelijk dat dit zo ontstaat, je moet het met je eigen ogen zien om het te geloven. Vanwege het hoge uitzichtpunt kun je tientalle kilometers ver weg kijken, ongelofelijk hoe ver je in dit land kunt wegkijken. Super jongens, dat jullie deze ervaring weer met ons hebben gedeeld. Morgen gaan jullie weer verder?
Rust nog een beetje uit en veel plezier
Yvon & John

John A long time ago

Goede morgen fam Dors, een lekker buitje is goed voor de afkoeling, jullie zitten in een prachtige omgeving MOAB met al zijn parken en canyons.
We hebben nog wat informatie opgezocht. Met eén woord prachtig , geniet maar volop en ja Geert als je teveel drinkt moet je ook vaak plassen Woe Ha En dames denk erom er is een baby -alarm in Amerika , worden zo maar spontaan geboren op de snelwegen. doeii

Harrie en Lineke A long time ago

Het is weer grandioos.Wat een geweldige natuur. Op dit moment is het in Ned.ook erg warm. Er zal vanavond wel een onweersbui komen denk ik.
Ik weet dat jullie volop genieten dat kan ook niet anders met zo'n gweldige reis!!. Tot de volgende mail maar weer!
Gr.ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan