dag 7 Holbrook

Door Geert Dors - A long time ago

Nadat we opstonden hebben we gedouched, aangekleed, ontbeten en waren we klaar voor onze eerste atractie voor vandaag, de Ford garage in Winslow. Dit ligt zo'n 50 kilometer ten westen van Holbrook. Hier ging men hopelijk onze airco maken. Daar aangekomen vertelde men dat men een uur tot anderhalf uur nodig had om de oorzaak te kunnenn vinden. Niet getreurd want naast de Ford garage zit de Walmart. Nadat we hier een uur hebben rondgekeken zijn we teruggegaan naar de garage en had men het euvel helaas nog niet gevonden en moesten we nog een half uurtje wachten. Toen had men de oorzaak gelukkig gevonden maar was het onderdeel helaas niet op voorraad. Morgen om 10.00 uur moeten we er dus nog een keertje heen. Dan gaat men het onderdeel er in zetten en werkt hopelijk alles weer.

Hierna konden we dan eindelijk vertrekken naar Petrified Forest. Even een stukje geschiedenis;
Tegenwoordig is het gebied voornamelijk een woestijnlandschap. Dit was tijdens het Laat-Trias, ongeveer 225 miljoen jaar geleden, anders. Enorme bossen met gigantische sequoia’s bedekten laaggelegen moerasgebieden. Vermoedelijk een grote vulkaanuitbarsting heeft dit gebied uiteindelijk verwoest. Boomstammen werden onder water door een dikke laag vulkaanas en modder begraven. Door de jaren heen drong water met silicium, een mineraal dat veel voorkomt in vulkaanas, door in de stammen. Het silicium werkte als een natuurlijke conservering en zorgde ervoor dat het hout in kwarts veranderde. Toen het zuidwesten van de Verenigde Staten begon te stijgen en het huidige landschap werd gevormd kwamen op enkele plaatsen, waaronder in Petrified Forest National Park in Arizona, de versteende boomstammen mede door wind- en watererosie weer aan de oppervlakte te liggen.
Het was er snikheet in het park, zo'n 40 graden. Maar toch hebben we de tijd genomen om een paar hele mooie foto's te maken.


Als je de weg in het park volgt, kom je automatisch uit in Painted desert. De Painted Desert dankt zijn naam aan de gekleurde (zand)steen formaties die rode, paarse en bruine tinten aannemen, onder andere afhankelijk van de lichtinval die gedurende de dag verandert.


Nadat we weer op de camping terug waren, hebben we de zwemkleding aangetrokken en hebben we een verfrissende duik in het zwembad genomen. Daarna even wat gedronken en nu gaan we lekker wat eten.

Als jullie het verhaal van onze medereizigers Hans en Hannie willen volgen:
www.mijntioga.nl/hannieenhans

Dan nog even een berichtje voor Christel. We ontvangen jouw reacties zeker wel en we genieten er elke dag van.


 

Reacties

john A long time ago


Veel plezier in Holbrook staat dat niet bekend om het tijdperk van de dinosaurus Forest National Park er is wel een groot indianenreservaat.

hoi Elly en Geert A long time ago

wij zijn onze caravan aan in het in pakken.En morgen gaan we weg. Hopelijk hebben we daar goed internet zodat wij jullie kunnen blijven volgen. Dat zou zonde zijn.(veelste leuk). Mooie foto's van die versteende bomen.
Veel plezier met jullie verdere reis,en hopelijk is de airco dan gemaakt.

Liefs M A N L

Geert Dors A long time ago

John,

je hebt helemal gelijk. Alleen komen we nu een beetje tijd tekort om alles te bezoeken door de probleempjes met d airco.

M A N L,

we wensen jullie heel erg veel pleziernop de camping en we hopen dat jullie mooi weer hebben.

Groetjes,
Elly en Geert

Jolanda Dors A long time ago

Zo, wat een prachtige foto's! Hopelijk gaat het toch nog lukken met de airco, zou wel zo fijn voor jullie zijn. Hier is het nog prachtig weer en.....ik heb bezoek van de zomerschilder!
Twente heeft het gisteren prima gedaan in de EU-leage met 5-0 gewonnen en de komst van Luc is zo goed als rond. Nu moeten "we" tegen een Tsjechische club. Liefs en groetjes daar.

Harrie en Lineke A long time ago

jammer die problemen met de airco! Jeetje wat een hitte bij jullie.Prachtige foto,s en steeds benieuwd naar jullie mail. Veel plezier! Gr.H en L

wederom de broekjes A long time ago

hoi hoi wat sneu zeg van jullie airco hopelijk is het snel opgelost en kunnen jullie verder genieten ahah hier is het smoor heet maar wel gezellig daphne is vannacht weer veilig thuis gekomen naar een super mooie vakantie
lisa slaapt vannacht hier en wil jullie even wat vertellen
h azsdc f ghhjjnn b bjokm,nbze zegt dat ze nu klaar is met vertellen er staat heel veel plezier en een hele dikke kus van mij tot de volgende keer
je leest het wel he ahahah dinsdagavond is het weegclubje hier elly gezellie haahah verder wensen alle broekjes jullie super vel plezier en en hele leuke tijd ook voor hans en hannie natuurlijk tot horens eu ik bedoel tot leezens ahhah klinkt wel gek he ahah
dikke kus

jeffrey A long time ago

hallo tante elly en ome geert en hans en hannie wat ziet het er mooi uit zeg en wat een moie fotos hebben jullie gemaakt mama heeft mij jullie programma laten zien ziet er mooi uit
ik geniet ook van mijn vakantie en doe veel leuke dingen tot snel gr jef
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!