We hebben geboekt!!

Door Geert Dors - A long time ago

Nadat we in 2008 samen met Hans en Hannie onze eerste Amerika rondreis hadden gemaakt wisten we het zeker: we waren besmet met het Amerika virus. En als je dat hebt, kun je eigenlijk nog maar één ding doen, nl. een nieuwe reis maken.

Direct na terugkomst van onze eerste reis zijn we eigenlijk al begonnen met plannen voor een nieuwe reis. Snel werd duidelijk dat we dit keer iets langer wilden dan de vorige keer en dat dit alleen kon als we in de zomervakantie zouden gaan.
Dus na het nodige puzzelwerk hadden we een route samengesteld maar omdat we graag de mening van de experts wilden horen hebben we een afspraak gemaakt bij Tioga Tours in Sint Jansklooster.  Na een hele kleine aanpassing waren we het eens over de route.

Ons volgende probleem was de vliegreis. Een rechtstreekse vlucht is mooi maar een heel stuk duurder dan een vlucht met overstap. Dit laatste wilden we echter alleen als de overstap niet al te lang zou duren. Na overleg bleek dat we zowel op de heen- als terugreis een overstap van 1 uur en 40 minuten zouden hebben. Dus hiervoor hebben we uiteindelijk gekozen. Op de heenreis vliegen we eerst naar Houston, Texas en daarna naar Los Angeles en terug doen we de luchthaven van de hoofstad van Amerika, Washington, aan. Alle vluchten zijn met Continental Airlines.

Toen moest er nog een keuze gemaakt worden voor de camper. We hadden voor onszelf twee opties gemaakt. Het werd een 27-30ft camper van Road Bear, waar we in 2008 mee zijn rondgetrokken of een V31S van Moturis.
Beide maatschappijen staan in de top van camperaanbieders maar omdat Moturis qua prijs veel gunstiger was hebben we voor hen gekozen. We gaan dus met een, voor onze begrippen, flinke camper van bijna 10 meter.

Als laatste hebben we nog 2 hotelovernachtingen geboekt. Zowel na aankomst in Los Angeles als voor vertrek slapen we een nachtje in het Holiday Inn Los Angeles Airport Hotel.

Nu dit alles geboekt is, kunnen we verder gaan met de details. We moeten nog verder uitzoeken op welke campings we willen overnachten en voor Las Vegas zijn we nog op zoek naar een hotel aan de Strip. Het zal er in de periode dat wij er zijn zo'n 40 graden zijn en daarom gaat onze voorkeur uit naar een hotel met airco.

In ons volgende bericht zullen we meer over de route vertellen.

Reacties

yvon kodde A long time ago

Wat klinkt het allemaal geweldig.
Kan ik mee in de koffer??
Jullie hebben weer een geweldige reis in het vooruitzicht.
Groetjes John en Yvon
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan