Dag 14 - Capitol Reef

Door André en Thea Booi - 01-10-08 18:26
Zaterdag 27 september

Vandaag rijden we weer met elkaar omdat we nog niet goed weten waar we vanavond zullen slapen. Gisteravond heb ik op internet gekeken en het zal wel een camping in Hanksville worden maar zeker is dat nog niet.
Nog maar net onderweg rijden we door het Dixie National Forrest, een mooi gebied vol goudgeel gekleurde bomen. Het gaat niet om een paar bomen maar om vele duizenden en dat geeft een schitterend gekleurd gezicht. We rijden ook door gebieden met hoge en minder hoge bergen en alle bergen zijn verschillend van kleur en vorm. Bruin wordt afgewisseld met rood, wit en grijs.
Na iedere bocht is het weer een verrassing wat we gaan zien en iedere keer is het weer geweldig!
We klimmen en dalen afwisselend. We rijden steeds tussen de 2000 en 3000 meter. Er zijn weer regelmatig uitzichtpunten en ook vandaag neem ik weer vele foto’s.
Rond lunchtijd komen we aan in Torrey waar we bij Subway een heerlijk broodje eten.
Na de lunch rijden we Capitol Reef binnen, weer een National Park.
We dachten dat we vandaag al veel moois hadden gezien maar het kan weer niet op.
Ook hier vele uitzichtpunten die we aandoen en allemaal overweldigend mooi.
Tussen alle rotsen in treffen we een aantal fruitbomen waar we zelf kunnen plukken. Er staan appelbomen en perenbomen. Als we het veld inlopen staan we bijna oog in oog met twee herten. Ze schrikken van ons en rennen snel weg. Aad plukt een paar appels en een paar peren. De appels zijn heerlijk zoet maar er huizen wel wat wormpjes in! 
Rond 4 uur in de middag komen we aan in het piepkleine dorp Hanksville, het bestaat uit de hoofdstraat en drie zijstraten, een aantal huizen en vier benzinestations. We vragen aan de man van het tankstation (waar we de tank voor de zoveelste keer vullen) wat de beste camping is.
Hij gaf als antwoord: “De enige is de beste”! Op internet hadden we meerdere campings gevonden maar er bleek er maar één over te zijn gebleven in dit gehucht.
De camping is eigendom van het restaurantje waar we maar direct reserveren voor de avond.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!