Dag 23 – Newport Beach

Door André en Thea Booi - 08-10-08 02:26 maandag 6 oktober

Vandaag weer kunnen uitslapen. Het weer is schitterend, voor de zoveelste dag weer een strakblauwe lucht.
Na de koffie lopen we naar de Beach. Dat blijkt verder weg te zijn dan we dachten.
Vanaf een soort eilandje varen we voor 1 dollar per persoon met een klein pontje over naar het eiland waar het strand aan ligt.
Op het strand zien we echte Baywatch huisjes. Pamela Anderson ontbreekt echter.
De zee is behoorlijk onstuimig, enorm grote golven komen de kust op rollen. Als we wat verderop lopen zien we wat jongelui met planken tegen de golven op surfen. Een prachtig gezicht. Als we een foto willen maken spreekt een jongen ons aan en vraagt waar we vandaan komen. Het blijkt dat zijn moeder uit Zwolle komt.
Hij vertelt ons bijna zijn levensverhaal. Zijn vader heeft in een Jappenkamp gezeten en ook zijn moeder heeft het e.e.a. in de oorlog meegemaakt. Hij is zelf 38 jaar en is opgegroeid met de verhalen van alle verschrikkingen die zijn ouders hebben meegemaakt.
Eenmaal terug lezen we nog wat en gaan dan aan het biertje. Aangezien de beide koelkasten leeg moeten koken Tinie en ik iets lekkers van wat er op moet en hebben we met elkaar een vorstelijk maal. Na het eten kijken we wat we aan een stel jongelui nog kwijt kunnen. Ze zijn blij met ons tafelkleedje, de eieren, de fles spiritus, de gaslamp en een paar blikjes bier. De laatste eieren bewaren we voor morgenmiddag net zoals het brood.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Er is nog plek! Infodag 20 okt Zwolle, Roadshow 21 okt Breda
Info & aanmelden (vol = vol)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!