Dag 22 – NewPort Beach

Door André en Thea Booi - 06-10-08 06:59
zondag 5 oktober

Vanmorgen hoorde André van de beheerder dat er die ochtend rond 5 uur een aardbeving in de buurt was geweest. De breuklijn ligt ongeveer 30 miles verderop. Hij had het duidelijk gevoeld, wij gelukkig niet.
Na de beheerder gedag te hebben gezegd vertrokken we naar de kust. Onderweg rijden we tientallen kilometers door de woestijn. In het ene gebied zien we veel zand en op andere stukken zien we steenachtige vlaktes waar weinig groeit. Toch is het nooit kaal, er groet altijd wel iets. De struiken die er staan kunnen wortels hebben die tot ongeveer 15 meter diepte groeien. We zien ook veel soorten cactussen die ik nog nooit eerder gezien heb.
Onderweg doen we nog een boodschap want op zondag zijn alle winkels gewoon open en het lijkt wel of iedereen inkopen doet, zo druk is het.
De camping die André in Oceanside had uitgezocht bleek aan een groot spooremplacement te liggen dus besloten we daar niet heen te gaan en verder naar het noorden te rijden. We hoopten aan de kust wel een camping te vinden maar dat viel behoorlijk tegen. Geen camping!
We gaven de moed bijna op maar gelukkig vroegen we iemand onderweg om informatie en die verwees ons naar een camping een flink stuk verderop.
En ja hoor, gelukkig, de camping bestond en lag aan een meer en ook nog in de buurt van het strand. Bij het inchecken kregen we een folder van een restaurantje. We besloten om er te gaan eten. Het restaurant bevond zich direct aan het meer en bestond uit een bar, een grote grillplaat en een groot aantal hoge ronde tafels met stoelen er omheen. Het was al donker en alle lichtjes die over het water schenen gaven een mooi en een beetje romantisch beeld. Het eten was heerlijk.
De eigenaar vroeg ons waar we vandaan kwamen en toen hij hoorde dat we uit Nederland kwamen vertelde hij dat hij boeken had gelezen van JanWillen van de Wetering.  Hij vroeg hoe we dit uitspraken. Hij belde direct met zijn moeder die boven San Fancisco woont. Ik moest haar door de telefoon vertellen hoe de uitspraak was van deze naam. Schitterend!
We blijven hier 2 nachten. Dinsdag leveren we de camper in en slapen dan nog een nacht in het hotel waar we ook zijn begonnen. Woensdag vliegen we naar Amsterdam waar we donderdag in het begin van de middag aankomen.    
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata