09-09-09 Op weg naar Denver

Door André en Thea Booi - A long time ago
Om 7 uur vanmorgen ging de wekker. Direct kwam er een beetje spanning in mijn lijf, we gaan vandaag een lange vlucht maken!
 
Om half 10 werden we door Aad en Tinie naar Schiphol gebracht.
Bij de incheckzuil kregen we wat hulp van iemand die daar speciaal voor staat.
Daarna de koffers weggebracht. Oeps, volgens mij hebben we wel wat overgewicht maar zolang er niets van wordt gezegd gaat het goed.
Snel door de douane en op zoek naar een kop koffie. Dat werd een cuppuccino met een appelpunt. Dank je Ben en Annet!!
Nog even met een paar mensen gepraat die naar Toronto gaan en daarna op weg naar de E7 pier. Het vliegtuig stond al klaar, dus dat zal waarschijnlijk geen vertraging worden.
Ook hier weer door de controle, deze keer was die behoorlijk streng, strenger dan vorig jaar.
Maar goed, we hebben niets te verbergen dus dat ging ook goed.
Goed half één konden we boarden en uiteindelijk gingen we pas om kwart voor 2 de lucht in.
In het vliegtuig moesten we, ondanks dat we thuis al van alles hebben moeten doen om Amerika in te komen, weer van allerlei papieren invullen.
Inmiddels hangen we ergens op 12 km. hoogte boven de oceaan. Het is buiten -52 graden en binnen is het goed vertoeven.
Op de schermen zagen we dat we over het zuidelijkste puntje van Groenland vlogen. Dat was echt een mooi gezicht. Veel sneeuw!

We hebben een schermpje vlak voor ons, keuze uit wel -tig films, muziek en spelletjes. Ik heb nu heerlijke muziek aan mijn oor. Na 8 uur en 20 minuten vliegen komen we aan in Minneapolis waar we een kleine 2 uur hebben voordat we naar Denver vliegen.
 
In Minneapolis door de douane waar, naast alle formulieren, ook nog eens vingerafdrukken werden genomen en we op de foto gingen. Koffers opgehaald en door naar een volgende vertrekhal. Koffer op de band en weer alles door de scan en daarna op zoek naar de pier waar het vliegtuig naar Denver staat. Netjes op tijd en na anderhalf uur vliegen stonden we ineens in Denver. Het vliegveld is zo groot dat we met een soort metro naar de bagagehal werden gebracht.
De shuttlebus kwam snel en samen met een ander Nederlands echtpaar vertrokken we naar ons hotel waar we rond 19.00 uur waren. We waren doodmoe want het was Nederlandse tijd 3 uur in de ochtend. Omdat we wel trek hadden zijn we opzoek gegaan naar iets eetbaars wat we vonden bij de Subway. Een broodje ging er nog wel in. Rond half 9 Denver tijd lagen we in bed. Maar….we zijn in Amerika!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!