15-09-2009 Rapid City - Buffalo

Door André en Thea Booi - A long time ago
Maandag 14 september – Rapid City
De zon laat zich vandaag uitbundig zien en zorgt er ook direct voor dat de temperatuur behoorlijk stijgt. Na de lunch vertrekken we naar het centrum van de stad. We hopen daar wat leuke winkels te treffen maar de Amerikanen vinden dat er in het centrum helemaal geen leuke winkels moeten zijn. Die winkels moet je zoeken buiten de stad in de grote malls.
We lopen nog wat rond en zien op bijna iedere hoek van de straat bronzen beelden staan van voormalige presidenten. 

                        
 
Aangezien het inmiddels bloedheet is (ongeveer 35 graden) besluiten we om wat boodschappen te gaan doen en weer terug te gaan naar de camping. De rest van de dag brengen we al lezend door.
 
Dinsdag 15 september Rapid City – Buffalo
We vertrekken op tijd. Na flink wat kilometers (hier worden overigens de afstanden in miles aangegeven) rijden we de staat Wyoming weer binnen. We gaan op weg naar  de Devils Tower. Dat is een enorm blok gesteente dat boven alles uitsteekt, het is ook 1558 m. hoog. 
                         

Het is een heel apart gezicht. Devils Tower ligt natuurlijk al eeuwen in dit landschap maar president Teddy Rooseveldt heeft het in 1906 uitgeroepen als eerste nationale monument in dit land.
Daar aangekomen zien we twee personen die bezig zijn dit enorme blok steen te beklimmen. Alleen het zien geeft ons al kippenvel! 

                 

Onderweg zien we vele prairie-dogs, kleine beestjes die meer lijken op een klein soort bever.Na de tank nog maar eens volgegooid te hebben rijden we weer door een landschap waarbij je denkt dat er hier echt niemand woont.
Onderweg zien we regelmatig ja-knikkers. Deze zijn volgens mij al lang uit ons land verdwenen maar hier zijn ze er nog steeds. Er moet hier toch heel wat olie in de grond zitten.
Het is vandaag behoorlijk heet, de thermometer geeft 37 graden aan!
Toch wordt het onderweg donker en vallen er enkele regendruppels. Aangekomen op een camping in Buffalo onweert het flink en net als de stroomkabel is aangesloten barst de regenbui los. Het koelt gelukkig een beetje af!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!