13-09-2009 Hot Springs - Rapid City

Door André en Thea Booi - 14-09-2009 02:41
Zaterdag 12 september – Hot Springs
Vannacht begon het te regenen en dat doet het overdag nog steeds. We hadden deze dag gepland met een boek in het zonnetje maar niks van dat alles. Toch begint het in de middag op te klaren en kunnen we de stoel alsnog in de zon zetten. Ook is er een wasje gedraaid maar na het eten horen we de regendruppels al weer op het dak van de camper. Het wordt behoorlijk koud buiten en we besluiten een extra deken op ons bed te leggen wat wel nodig bleek te zijn.
 
Zondag 13 september – Hot Springs – Rapid City
De regen bleef de hele nacht met bakken tegelijk naar beneden komen. Toch vertrekken we vandaag naar Rapid City en willen we onderweg van alles bekijken.
Eenmaal onderweg zagen we meerdere keren grote in het wild levende bisons, of heten ze buffalo’s? Het zijn in ieder geval enorme beesten. Ook zien we regelmatig herten.


 
Hoe hoger we komen (1600 meter) hoe mistiger het wordt. Het zicht is echt minder dan 50 meter.Als we bij het Crazy Horse Monument aankomen is het daar nog steeds zo mistig dat het geen zin heeft om de 20 dollar te betalen voor iets wat niet te zien is.
We besluiten om door te rijden en als we door Hill City rijden wordt het ietsje lichter in de lucht en miezert het alleen nog. We besluiten een wandeling te maken door dit leuke dorpje.
Daarna op weg naar Mount Rushmore, de plaats waar vier voormalig presidenten in de rotsen zijn gehouwen.
Gelukkig is het zicht hier beter. De camper geparkeerd en als we een het terrein oplopen, hebben we uitzicht op de rotsen waarop de vier hoofden van de presidenten te zien zijn. Het is een geweldig gezicht. Het gaat om de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. (van links naar rechts gezien)           
Er hangt een plakkaat met namen van alle mannen die hebben meegeholpen aan het tot stand komen van dit bouwwerk. In een giftshop zien we een oude man zitten die één van de werkers bleek te zijn. Hij signeert er boeken en vertelt over zijn ervaringen.

 

Na dit alles te hebben bekeken rijden we door naar de camping vlak voor Rapid City waar we twee nachten blijven. Morgen gaan we de stad verkennen. Inmiddels staat de zon weer hoog aan de hemel en is het 22 graden.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan