Naar North Conway

Door Andre, Nicole, Berry & Danielle - A long time ago De prijsvraag is gewonnen door Frannie, de collega van Andre. Haar antwoord 'Waldorf en Stadler' (van de Muppets) kwam het dichtste bij de waarheid, alleen Pat&Kat weten de waarheid.

Natuurlijk wilden de dames toch een keer van het uitzicht genieten vanuit het gezellige restaurant de Looking Glass (hihi). Vanmorgen was het naast een echoput ook een sauna dus zijn we met onze eieren en pancakes buiten op het terras gaan zitten.

Daarna het vertrek van de kust naar de binnenlanden. We wilden de herfstkleuren van de Indian Summer gaan bekijken. Een lange tocht waar we de staat Maine helemaal doorkruist hebben, de tocht zou eindigen in North Conway te New Hampshire. De kinderen zaten natuurlijk achterin 
 
en hebben een gedeelte van de schitterende natuur helaas niet gezien! Bij het zien van de White Mountains zagen we dat er veel ongelukken gebeuren met de beroemde familie 'Moesjes'

We wilden het geluk tarten en proberen oog in oog te komen met een echte Moose. We stopten bij een information center en vroegen naar de mogelijkheden. Een zeer vriendelijk (zoals al die Amerikanen) oude dame gaf een folder mee over een Moose tour. Eerst maar eens een watertje opzoeken en gaan genieten van ons dagelijks seasonal biertje. Andre en ik het herfstbier en de dames van de summer ale van het inmiddels beroemde Samuel Adams.

Zoals jullie zien hebben we nog steeds heerlijk weer want het zonnetje reist met ons mee! In North Conway aangekomen (het is inmiddels tegen 6en) hebben we het hotel opgezocht. Wat bleek? De hele economie draait hier op outlet stores. Maar ook hier heeft men last van 2009; dat zich uit in een hoop leegstand. Terwijl Daan en Nicole aan het inchecken waren zijn wij op zoek gegaan naar de bus voor de Moose tour. We hadden nog 1 uur voor vertrek dus hebben de koffers maar in de auto laten liggen en hebben een snelle hap gehaald bij een of andere grill. Bij het station stond de bus klaar
  

Het zou geweldig zijn om zo'n groot beest in het echt te zien!! One down van de bucket list!? Het mannetje heeft een schofthoogte van bijna 2 meter en een gewei van bijna 3 meter breed (25 kg)! Inmiddels zitten we behoorlijk aan het bier en is zijn gewicht al gestegen naar bijna 1.000 kg haha.
De rit zou een uurtje of 4 gaan duren en we hadden extra kleding & survivalpakket voor in het bos meegenomen. Hoe zouden al die Amerikanen (van 150 kg dat toch doen?). Wat bleek? Er wordt met een rotgang langs de provinciale weg gereden waar met een bouwlamp het bos wordt verlicht. Het begon met een gezonde spanning maar na 3,5 uur begonnen de oogleden behoorlijk zwaar te worden.
Tot dat:

We zagen een moeder met een jong (van deze zomer) en een jong mannetje langs de weg stond te grazen. WAUW!! Wat een mooi beest. Dit werd in de bus (tja wat doe je anders)  uitgelegd mat verschillende dvd's. Om de tijd te doden werd er ook 'leuke' moose muziek gedraaid (GRRRHHH). Een hele belevins maar het duurde wel TE lang! Morgn gaan we op zoek naar de ultieme herfstkleurenfoto. Natuurlijk volgt de collage, ik denk dat er ook foto's van het shoppen bij zitten want er is nog een verlanglijst............. Bartender Jon is nu al aan het opruimen dus we gaan...naar boven en lekker ons bedje in. Trusten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!