Een dag Ucluelet en terug naar Vancouver. ( 7 en 8 juli)

Door Ed en Marina Schut - 09-07-2011 06:35

Vanmorgen vertrokken van de niet zo plezierige camping in Tofino naar Ucluelet. Het is maar zo’n 30 kilometer. Wat opvalt langs de kustweg, en we hadden het al eerder bij andere kustwegen gezien, dat is, dat er borden langs de weg staan met evacuatieroute bij een Tsunami

 

Ucluelet is een leuk dorp. We vonden het zelfs nog mooier dan Tofino, die meer toeristen trekt. We kwamen op een prachtige camping. We keken uit op de haven van het plaatsje. Het was een schitterend uitzicht.

Het weer was ondertussen ook opgeknapt en konden we ‘middags lekker in het zonnetje zitten met mooi uitzicht. We zijn nog een stukje wezen wandelen en hebben daar een schip bekeken uit 1932, dat daar in de haven lag.

Op 8 juli weer weggegaan van deze camping. In eerste instantie dachten we terug te gaan naar Nanaimo en daar te overnachten en de volgende dag vroeg vertrekken om de boot van 7 uur te halen naar Vancouver. We moeten n.l. op 9 juli de camper voor 11 uur ingeleverd hebben. De boottocht duurt zo’n 2 uur. We moeten uiteraard dezelfde weg weer nemen zoals we op Woensdag heen gegaan zijn. Dus veel bochten, dalen en stijgen. Onderweg besloten we om niet in Nanaimo te overnachten, maar de boot te nemen en aan de andere kant een camping te zoeken. We konden mee met de boot van 15.15 uur.

Rond 18.00 uur waren we op een camping die ook nog vlabij het inleverpunt van de camper is. Morgenochtend de camper van binnen schoonmaken, de tassen pakken en de camper gaan inleveren. We hadden 3500 kilometer vrij te rijden,(elke kilometer meer kost 32 Canadese cent We staan, nu ik dit schrijf, op 3438 gereden kilometers en hebben morgen denken we nog ongeveer 20 kilometer te rijden. We komen dus mooi uit.

Nadat we de camper ingeleverd hebben gaan we naar een hotel in Vancouver (downtown) om Vancouver te bezoeken.

Maandag vliegen we naar Toronto en gaan nog een paar dagen naar Mirjam, Bert, Julia en Eva. 

Reacties

Gerrit Jan en Sylvia 07-08-2011 12:22

Hallo lieve mensen,

De afgelopen tijd jullie blog in etappes gelezen. Heerlijk om aan jullie hand, bijna 3500 km door het prachtige Canadese landschap te hebben mogen struinen.

Benieuwd naar het waarom een camping niet zo plezierig was, en jaloers op jullie reiservaringen van de prachtige plekjes waar jullie geweest zijn.

Groetjes uit een nu regenachtig en bewolkt W'stad

PS Konden op oudere stukken tekst niet meer reageren, dus nu in 1x
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan