Waterfowl Lakes

Door Marja van Haren - A long time ago

26-7; We hebben overnacht  bij Waterfowl  Lakes, tussen Lake Louise en Jasper in en zijn daarna doorgereden over de Icefields Parkway. We naderen nu de plek waar we ook al met de familie gereden hebben en herkennen wel een paar punten. We rijden tot de Icefield Parkway-info en gaan mee met de Ice-explorer om bovenop het Columbia Icefield terecht te komen.  Daar mochten we even rondlopen (weliswaar op een afgebakend terrein), maar het is mooi weer dus hebben we een helder zicht op de gletsjer. Wat een immense vlakte, en dan zien we nog maar een klein stukje).
Als we daarna verder rijden, zien we een aantal auto’s langs de weg staan, dat belooft een wildattractie, dus we gaan erachter staan en lopen naar de plek waar iedereen naartoe kijkt. Daar zit (gelukkig aan de overkant van een beekje) een zwarte beer op z’n gemakje een bessenstruik leeg te plunderen. Mooie kiekjes levert dat op. Dus toch nog een beer gescoord; ik had gedacht dat we er meer tegen zouden komen. Vervolgens  stoppen we weer bij de Athabasca Falls, waar de rivier met een donderend geraas naar beneden komt. Prachtig gezicht !
We overnachten aan de oude Highway (93a) een mooi rustig stukje vlak voor Jasper op een rustige camping Wabasso, en rijden ’s avonds nog naar Jasper om even onder de mensen te zijn, lekker ergens wat te eten en snel ergens gebruik te maken van een open wifi ergens op straat.

Reacties

Nettie en eric A long time ago

Dat is toch het mooiste die dieren in het wild!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!