Tofino (2)

Door Marja van Haren - A long time ago

03-08; Vandaag gaan we op op zoek naar de walvissen……… , maar eerst zien we onderweg naar Tofino een kleine zwarte beer in de berm, vlakbij de plek waar we gisteren dus die trail liepen.
We hebben een tocht van een dag gereserveerd met een Zodiac- bootje, samen met nog 8 toeristen. We worden in een groot rood skipak (tegelijk zwemvest) gehesen en stappen een beetje aarzelend in het rubberbootje. Marja heeft wat ervaringen met varen op zee en die waren niet zo heel positief, maar we gaan het gewoon maar proberen. Het wordt een tocht om nooit te vergeten ! Af en toe gaat het gierend hard over het water en de schipper kiest ervoor om op de heenweg langs de eilanden te varen, omdat er op zee een flinke laaghangende mistvlaag hangt. Verder is het een warme dag met een wolkenloze hemel,  hij hoopt dat deze eind van de middag is opgelost, zodat we dan de walvissen kunnen gaan spotten. Eerst varen we langs een mooie waterval en andere mooie natuur. Uiteindelijk arriveren we bij de hotsprings Cove, zo’n 20 km. (bedankt voor de tip, Miny !). Ten noorden van Tofino. Daar lopen we eerst een stuk door het regenwoud en daarna komen we bij de hotsprings aan, een warme bron (bij het heetste punt is hij ca 50 graden) die door de rotsen stroomt en in warme poelen blijft staan en uiteindelijk in de pacific-ocean eindigt. Heerlijk daar gebadderd en wat op de rotsen in de zon gelegen, waarna we ons om 17.30 uur weer melden bij de schipper, voor een 2 uur durende tocht over zee. Wij zijn nu aan de beurt om voorop het bootje te zitten, waar het wat meer stuitert en bonkt, maar alles gaat wonderbaarlijk goed. Ook Marja heeft nergens last van ! En die rode pakken………………… die waren echt wel nodig.
We zijn de grijze walvis, de hatchback-walvis (geen idee hoe we die in het Ned. Noemen) zonnebadende zeeleeuwen, een paar zeehondjes, zeesterren en zee-anemonen. Ook het zeewier is hier overigens heel bijzonder. Om e.e.a. ook nog op de foto te krijgen, is echter een hele kunst.
Om ca 20.00 uur zijn we weer terug en gaan we weer naar dezelfde camping terug, waar we die ochtend het laatste plekje op de overflow hebben kunnen bemachtigen. De kids duiken weer de hot-tub in en we warmen gewoon een een pizza op in de oven (jazeker, die zit ook in de camper evenals een magnetron !)om dat we moe en rozig zijn na zo’n dag in de wind en in de zon.

Reacties

Wilma A long time ago

Erg leuk om te lezen en die grote rode skipakken komen me nog bekend voor. Net als Lake Louise, Mount Robson, Nanaimo en uiteraard Tofino waar ik ook geweest ben.

Waarschijnlijk heb ik precies dezelfde tocht gevaren in 1999, leuk hoor !

Geniet er nog maar van want Vancouver is ook erg leuk :-)

Groetjes

Miny A long time ago

fijn dat jullie ook genoten hebben van de hot spring cove. En als er nog tijd is is de Capiliano bridge ook echt nog een aanrader! Geniet er nog van.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!