Dag 12 : Banff - Columbia Icefields

Door Barry - A long time ago

Hello,

En dan vandaag datgene waar ik het meest naar heb uitgekeken!

Een schitterende zonnige dag die opnieuw startte met een picknick ontbijt vergezeld door onze grondeekhoorns.

Vol verwachting reden we naar mijn “dream to come through”, de helikoptervlucht tussen de zonnige adembenemende Rocky Mountains!

Ik kan jullie verzekeren dromen komen uit, een zalige vlucht van een half uur waarbij ik naast de piloot zat en Barry achterin.  Zo uniek!  Zo onbeschrijfelijk!  Massa’s foto’s en filmpjes – genomen door Barry-  zullen me later helpen om mijn geheugen hierover op te frissen maar de eerstkomende jaren heb ik dat niet nodig J.

Om te bekomen zijn we vervolgens in het mooie warme zonnige Banff stadje gaan shoppen tot zowel mijn Visa als deze van Barry “declined” aangaf….

We dropen dan maar af naar onze camper.  Barry kreeg ineens nog goesting om alvast richting Lake Louise te rijden om dichter tegen de Columbia Icefields te zijn.  We reden  opnieuw  langs de wederom prachtige route door het Nationale Park,   in de hoop opnieuw wat dieren te zien.  En ja hoor,  “Elken”, “Mule Deer’s, bighorn sheeps… maar geen beer meer. 

Ni erg want wij al supertrots ( en andere toeristen keijaloers dat wij al van zo dichtbij een beer hebben gezien).

Barry wilde ondanks de  vroege avond toch nog de route naar Columbia Icefields aanvatten door het Nationale Park met een mooie avondgloed.  En vooral in de hoop dat de enige camping voor campers zou open zijn.  Heel wat campings zijn immers door de zware winter nog niet geopend.  DUIMEN DAT WE GEDAAN HEBBEN!!!  We aten dan maar snel wat ravioli (om de budgetten terug wat te compenseren) en weg waren we.

Onderweg was het prachtig,  ondanks ik bij het uitstappen aan een prachtig meer letterlijk werd aangevallen door agressieve muggen!!!!  Ik had te laat Barry’s verwittiging gehoord (van pas op hier vliegen massa’s muggen) en het bordje “Mosquito Lake gezien”….

Gelukkig bereikten we zonder verdere hindernissen en voor het donker de “zogenaamde camping” die de parkeerplaats van de Columbia Icefields bleek te zijn.  Wij dus bij vriesweer aan de voet van de gletsjer de nacht doorgebracht. Het had wel iets zo vlakbij al dat ijs en met de gurende wind rond de camper en het was weer  even een verademing voor onze portemonnee  (gratis camperen).

Tot morgen voor een verhaal dat zonder feiten niet zou geloofd worden.  Wait and see next time !

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!