Donderdag 4 september

Door Thamar & Marieke - 08-09-2014 15:26

We beginnen onze dag weer lekker vroeg in new york. Om 7 uur staan we op, gaan douchen en dan naar buiten. De temperatuur begint alweer op te lopen richting de 25 graden en daarom vermijden we de zon zoveel mogelijk. We gaan naar onze vaste supermarkt, waar we besluiten geen stokbrood meer te halen, maar deze keer te wachten op de verse broodjes. Met verse koffie en verse broodjes gaan we deze keer wee naar onze vaste ontbijtstek. Ons bankje is bezet door andere picknickers. Vast ook nederlanders...;-)
In de verte zien de jongens een dier dat niet helemaal te plaatsen is. Marieke wordt als natuurmeisje gevraagd of zij weet om welke diersoort het hier gaat. Turend in de verte zegt zij vastbesloten dat het ganzen zijn. De jongens lachen. Het blijkt namelijk iemand die aan yoga doet in het gras.. De armbewegingen werden aangezien als ganzen. Deze gans houden we erin de rest van de vakantie. Hahaha. Voor ons heel grappig, maar misschien voor jullie lezers wat flauw. Ach een typisch gevalletje van, je moet erbij zijn geweest..;-)
We gaan na ons ontbijt met de metro naar rockerfeller centre. Een bekende plek, want hier staat tijdens de kerstperiode de grootste kerstboom ter wereld. Ook wel bekend uit de film home alone 2, waar kevin aan het eind van de film zijn moeder weer terug ziet... We komen in de sjiekere wijken, de pc hooftstraat van new york, Fifth avenue. Dure winkels als louis vuiton, tommy hilfiger, maar ook de applestore, die gewoon helemaal een glazen ingang heeft en waarvan de winkel zich helemaal onder de grond bevind. Buiten staat een rij stoelen met mensen die er voor de winkel bivakkeren in afwachting van de nieuwste I-phone. We komen langs het plaza hotel. Ook bekend uit de film home alone 2. Dure autos en deftige mensen. Een kamer kost hier vanaf 800 dollar per nacht!!!! Om maar even ons armoedige contrast aan te geven; voor het plaza hotel zijn wij onze broodjes pindakaas gaan opeten tussen de duiven. Ook zij werden gevoerd door ons natuurmeisje genaamd Marieke.
Tussen de gebouwen door pronkt het empire state building als hoogste gebouw van new york met zo'n 800 meter. We lopen verder en komen een bord tegen met de tekst 'in a city that never sleeps, everyone needs a place to pray'. We gaan naar binnen in een van de grootste kathedraal ter wereld. St patrick's cathedral. Helemaal onthaast vervolgen we onze weg door de straten van new york. We komen langs het beroemde crysler building en gaan naar binnen bij het central station, wat ook erg mooi is gebouwd, maar door de wolkenkrabbers bijna in het niet valt. 
Natuurlijk is er ook tijd voor winkelen en ontspannen. Zeth is helemaal in zijn element wanneer we na lang zoeken eindelijk de Sabon vinden. Hij maakt dan ook meteen kennis met zijn new yorkse collega's en natuurlijk moet zeth de mama-babylijn halen, want dat heeft zijn huid ECHT nodig met al het chloorwater in ons hotel. Vooruit dan maar en martijn pakt de portemonnee. We hebben tenslotte vakantie!!!
Omdat het eten bij europa cafe ons zo goed is bevallen gaan we daar weer eten. Onze vriend Alberto kent ons nog en weet hoe hij ons kan blijmaken met een heerlijke pasta en salade. Na het eten nemen we afscheid van Alberto en we worden door de crew uitgezwaaid. 
Toch ook nog even naar sephora. Again!!! Want van make up krijgt zeth nooit genoeg. Zeth houdt zich in ,want een sponsje van dertig dollar is toch wel erg duur. Verstandig hoor zeth!!! Marieke tuint er wel in en koopt één oogpotloot van wel 20 dollar!! Want dit waterproof oog potloot heeft een award gewonnen voor de beste in zijn soort. Het mooiste komt nog: volgende dag leek ze op een panda! Hahahahhahaa... Ze houd het toch maar voortaan bij kruidvat merk catrice.
Maar daar komt de inglot. Zeth kan het niet weerstaan en moet ook daar even naar binnen. Al is het alleen maar om even kennis te maken met zijn oudcollega's. Zo gezegd zo gedaan. Nu mag martijn een winkel uitkiezen. Het wordt de hersheys chocolate store. Grote 4 liter flessen chocolade saus. Amerikanen zijn nou eenmaal goed in overdrijven. Bij de kassa doet martijn nog stiekem wat zoete lekkernijen in de tas zonder dat zeth het ziet. Iedereen voldaan. Onze voeten begeven het zowat, dus we besluiten terug te gaan. Gelukkig heeft martijn een ontzettend goed richtingsgevoel en kent deze stad inmiddels op zijn duimpje. Zolang we martijn volgen kan ons dus niks gebeuren. 
Ook wordt al nagedacht over de volgende dag. Want dat is de dag dat het 'echt' gaat beginnen. :-) we halen de bustickets alvast op voor onze reis naar branchburg. Zo, dat is geregeld. 
Aangekomen bij central park west nog even voor de laatste maal buiten gezeten bij het park. In eens komen twee mannen met luide stem het park uit rennen. Er wordt gescholden en geschreeuwd. De een pakt de ander bij de strot en tilt hem omhoog. Wij houden ons gedeisd terwijl de mannen hun wegen splitsen. De politie is werkelijk weer binnen twee minuten bij ons. Deze keer neemt martijn het heldhaftige woord, waarna de politie zijn weg met zwaailicht vervolgd... Zo, weer een heldendaad op het lijstje. Nu eindelijk naar het hotel, want onze voeten staan in de fik. Nadat we onze blaren hebben doorgeprikt gaan we moe maar voldaan slapen.

 

Reacties

Bobby 08-09-2014 17:24

Hahahahahahhahahaha ik ga dood in de trein van t lachen. Mensen zullen wel niet denken. Die mascara als een panda en die gans wuahahha. Zie al helemaal voor me (:
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan