Zaterdag 6 september

Door Thamar & Marieke - 08-09-2014 15:44

We beginnen onze dag buiten in alle vroegte. Het is nu al wel 30 graden in de zon. Dus de korte broeken gaan weer aan. Voor de eerste keer ontbijt bij onze RV. Zo wordt een camper hier genoemd. De bus naar het metrostation vertrekt vanaf de camping, dus dat is makkelijk. 
Het is een verzengende hitte, maar we stappen dapper door de straten van washington. De route wordt goed begeleid door de reisleiders zeth en martijn, die ook deze stad al eerder hebben gezien. Again!! 
We beginnen onze tocht bij het arlington cemetery. In Amerika zijn ze ontzettend trots op hun soldaten en iedereen die voor hun land vecht. Ze zijn super trots op hun amerika en de militairen worden dan ook geëerd en krijgen heel veel privileges. Zo mogen ze al met hun 38ste met pensioen. Op deze begraafplaats  liggen veteranen en omgekomen soldaten. Waar je ook kijkt overal staan witte grafstenen in keurige rechte rijen. Alles is strak keurig ruim en overzichtelijk. Bovenop de berg staat het graf van een omgekomen onbekende soldaat symbool voor alle oorlogsslachtoffers. Hier wordt dag en nacht de wacht gehouden. 
We vervolgen onze weg door de brandende zon over een enorme brug naar het lincoln memorial. Deze president heeft een enorm momument gekregen na zijn dood. Hij is van groot belang geweest voor america omdat hij de slavernij heeft afgeschaft. Verderop het washington memorial, het vietnam memorial en natuurlijk het witte huis. Deze stad lijkt gewoon een grote filmscene. Alles staat hier in het teken van herdenking en toerisme. Alles is hier aangelegd en wordt zorgvuldig onderhouden. De straten zijn ruim en overzichtelijk waardoor het een hele schone indruk geeft.
Zeth en martijn stopten na een tijdje bij een groot gebouw. Dit was het witte huis, de plek waar obama woont. Niet helemaal wat marieke ervan verwacht had, maar vooruit. Een footootje... Check!! Maar het bleek een fop. Want met een smoes liepen de mannen voorop naar het echte witte huis. En ja, dat was overduidelijk. Obama was thuis!!!! Even op de koffie ....en weer door! Want ons schema is strak!
Hierna even de starbucks (lees airco) opgezocht. En daarna op zoek naar een kurkentrekker, want de vakantie begint pas echt met een wijntje op onze eigen picknicktafel. En de wijn hadden we al, maar je raadt het al, geen kurkentrekker in de camper te vinden. Gelukkig gevonden bij de apotheek (????...vreemde plek)
We hebben afgesproken met Kayla Brown. Dit zijn oude bekenden van martijn die vroeger bij martijn in de straat hebben gewoond. Half zeven stonden wij keurig klaar bij het afgesproken punt. Na een half uurtje kwam er een sms, het werd wat later, namelijk 7uur. Geen probleem, we stonden in de schaduw. Half 8 waren ze er nog niet. Het werd donkerder en wolken pakten zich samen boven washington, de wind stak op, de vogels waren in rep en roer. En toen barstte het los, onweer regen en bliksem. In amerika is alles groot, zelfs de regendruppels zijn hier formaat xxl. ;-) Martijn door de regen op zoek naar kayla en haar vriendin, totdat er bericht verscheen om 8 uur. Ze waren gearriveerd. Na een warm weerzien zijn we gezellig met elkaar pizza gaan eten bij pizza pi. Heerlijk (met dank aan de happy cow app;-)
Ook de pizza's zijn enorm. Wat bij ons een normale pizza is, is hier maatje small. Je kunt dus wel nagaan hoe groot onze large pizza's waren!! 
Inmiddels een uur of tien, weer terug maar de metro naar greenbelt. 
Kayla heeft ons afgezet bij onze camper, waarna we eindelijk onze wijnfles konden ontkurken!!! Proost!!! Nu kan het echt beginnen ;-P

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan