Cody, Wyoming

Door Bert ten Oever - 08-08-2015 02:24

we zijn weer terug inWyoming. Een prachtige route. Het eerste stuk nog erg veel motoren, tot aan Sturgis. Daarna werd het minder, maar het valt wel op, dat er erg veel motoren zijn op de Interstate en de andere wegen. Tegen half 9 zaten we al aan de koffie in Spearefish (ofzo). De winkels waren nog niet eens open. 

Deze noordelijke traverse door Wyoming was wat welvarender dan het zuiden. Hier was het leuk om door het grote niets te rijden. 

Voor Buffalo stonden r opeens allemaal jaknikkertjes. Blijkbaar een olievelden, maar in het tempo waarin die draaien, haal je niet veel olie naar boven. In Buffalo hebben we onze eigenlijk gemaakt en hebben we gesproken met een man, die de toeristische informatie gaf. Zijn voorouders kwamen uit Friesland en Apeldoorn. Aardige man, die ons alvast voorbereidde op Yelowstone. Onze camping schijnt geregeld bezoek van beren te krijgen😀

We verlieten de I90 in de buurt van een enorme bosbrand. Al ver voor we er waren, stonden op grote borden boven de snelweg, dat ten westen van Dayton een grote bosbrand woedde. En net precies langs de weg die wij moesten hebben. Gelukkig net ver genoeg er vandaan, maar we konden het allemaal goed meekrijgen. Een hele berghelling stond te fikken. Geen idee wat ze eraan deden. Ik kan me voorstellen dat ze niets konden doen.

Maar wat weer een prachtig gebied op zo'n 3000 meter hoogte was de pas, waarna een afdaling van 18 miles begon. Een enkele keer moest de "lage giering" ingeschakeld worden. Aan het einde van de afdaling werd de weg steeds smaller om uiteindelijk naast een riviertje te kronkelen naar het einde van de kloof. En dan is het opeens ook weer voorbij. 

Ergens op een kruispunt was gelukkig een tankstation. Wat slurpt zo'n ding een benzine. Maar goed, dat wisten we. 

In Cody wilden we eigenlijk uit eten en naar de rodeo. Alleen dan moest de camper ook weer van de plek. We hebben nu ook lekker gegeten en laten ons met een oude schoolbus naar de rodeo rijden.

Het is wel zo, dat al die RV parken dicht bij de weg liggen. Lawaai gegarandeerd. Gelukkig is deze eg niet druk.

Morgen dus door naar Yellowstone, waar we camping in het park hebben. 

Reacties

Margreet Langen 08-08-2015 04:20 {{button-33740}}

pas maar op voor de beren!!!
Veel fun!

inge 08-08-2015 08:46 {{button-33750}}

groetjes aan de beren :-)

Heike 08-08-2015 09:28 {{button-33759}}

Veel plezier in Yellowstonepark!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan