Santa Cruz/Monterey Bay

Door Tjitske Tania - A long time ago

Vanochtend zijn we om half 9 vertrokken, op naar de kust! Onderweg werd ontzettend duidelijk hoe veel behoefte er aan regen is in dit gebied van Amerika. Waar 'normaal' volle meren en frisgroene landschappen te zien zouden zijn, was het nu allemaal droog, dor en geel. Daardoor stonden er ook veel lege ranches/panden en huizen, wat zo nu en dan een spookdorp veroorzaakte. Maar desondanks gaat er ook veel land- en akkerbouw gewoon door. Hoe moeilijk dat ook zal zijn (en hoeveel grondwater dat ook vraagt).. We kwamen langs wijngaarden met in de oneindigheid bomen met druiven. Ook roken en zagen we onderweg bijvoorbeeld knoflookvelden, bloemen, appels, kolen, noten en sinaasappels. 

Over regen gesproken... Het leek onmogelijk maar het is de hele dag bewolkt geweest en we hebben zelfs nog een paar spatten regen gehad. Als dat nou eens door zou zetten (wel pas vanaf volgende week dinsdag graag ;) ). We hebben wel weer de hele dag in T-shirt en korte broek gelopen, dus koud was het zeker niet!

Verder was het een fijne route om te rijden, redelijk goede wegen en veel variërende landschappen. Rond 1.30AM kwamen we aan bij de camping die we op de gok hadden uitgezocht: de KOA camping Santa Cruz/Monterey Bay. Op aanraden van Michiel zijn we niet direct naar Monterey gereden maar hebben we op deze manier ook nog Santa Cruz kunnen bezoeken. Na de late lunch zijn we dan ook direct naar Santa Cruz gereden. 

We zijn eerst de Municipal Warch (de pier) opgelopen. Daar zagen (en roken en hoorden) we een heel grote kolonie zeeleeuwen op de balken onder de pier liggen. Ook hebben we een jagende en etende zeeotter gespot en nog een groep langsvliegende pelikanen. Daarna zijn we naar Pacific Ave gelopen, waar de winkels zaten. Helaas hadden we net iets te kort tijd om er echt goed doorheen te lopen, maar het was een erg leuke winkelstraat. Ik heb nog brood gehaald bij de 'New Leaf Community Market'. Een soort XXL Ekoplaza waar het megadruk was. Geen wonder, Santa Cruz is een stad met veel 'hippies en alternatievelingen'  en dat was te merken ook. Erg gezellig en leuk allemaal! We hebben afgesloten door nog even naar het beachvolleybal op het strand te kijken. Zo te zien is het hier erg populair om na werk-/schooltijd af te spreken en wat partijtjes te volleyballen. 

In de file weer terug naar de camping (20 minuutjes verderop) en even een heerlijk avondje relaxen in de camper. Morgen via de Highway 1 op naar Monterey en de camping Kirk Creek (aan de oceaan). En dan vrijdag op naar Santa Barbara, op naar Janneke en Gered!

Reacties

Michiel A long time ago

Joepie!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!