Dag 9 Revelstoke - Golden

Door MIJN - 09-08-2017 05:11

We beginnen de dag met een ontbijtje, nou ja zeg maar een stevig ontbijt bij Denny’s. Joaquim krijgt een extra “Birthday” pancake en Oreo Milkshake van de serveerster, omdat hij vandaag 12 jaar is geworden. Vlakbij het hotel loopt een treinspoor waar we gisteravond ook al een enorm lange trein hebben gezien. Ook nu zien we weer zo’n trein en besluiten de wagons te tellen. Bij 155 raken we de tel kwijt… Er lijkt geen einde te komen aan de wagons. Een deel bestaat zelfs uit dubbele containers op elkaar.

Met de buikjes goed gevuld gaan we eerst langs de tourist info voor wat meer info over wandeltochten in de omgeving van Revelstoke. Ze adviseren ons de Meadows in the Sky Parkway met mooie wandelingen boven op de 1.920 meter hoge Mount Revelstoke. Voor we deze route gaan rijden, gaan we eerst nog even berenspray kopen, omdat er Grizzly beren in dit gebied zitten. Aangezien berenspray gezien wordt als een wapen moeten we een formulier invullen en ondertekenen.

Na de aanschaf van de berenspray en speciaal voor Joaquim een berenbelletje rijden we de 26 km Meadows in the Sky Parkway naar Balsam Lake, vlak bij de top van de Mount Revelstoke. Het is een schitterende route met overal kleurrijke bloemen en meerdere uitzichtpunten. Gelukkig is de rook van de bosbranden is minder, waardoor we af en toe de toppen van de omliggende bergen zien. Vlak voor de auto doen twee eekhoorntjes tikkertje, ze rennen van links naar rechts en weer terug. Het is wel grappig om naar te kijken. Bij Balsam Lake parkeren we de auto en pakken de shuttlebus naar de top, omdat de Summit trail tijdelijk is gesloten. Als we instappen horen we van een Parkranger de Summit trail tijdelijk wordt gesloten, omdat er net een Grizzly Beer op het wandelpad is gesignaleerd door wandelaars… Slik ze zitten hier dus echt…. Boven op de berg kun je meerdere trails lopen. Wij gaan eerst voor de trail naar de Firetower. Als we een meter of 20 het pad in lopen zet een Parkranger een bord bij de ingang van de route… Toch maar even vragen wat er aan de had is. Ze verteld ons dat we mogelijk een Grizzly Beer tegenkomen in dit gedeelte van het park… Ze wijst ons op de “gedragscodes” voor het geval je een beer tegenkomt… Hmmm dit loopt toch iets minder relaxed. Met de beerspray bij de hand gaan we toch maar de route lopen. Het is hier werkelijk adembenemend mooi. Overal waar je kijkt zie je kleurrijke bloemen en bergen met sneeuw. We kijken onze ogen uit (en ja natuurlijk ook om een eventuele beer te spotten). Na deze wandeling besluiten we ook nog een kleine wandeling genaamd First Footsteps Trail te lopen. Ook dit is weer een mooi wandeling. We spreken Nederlanders die vertellen dat ze de vorige dag een beer langs de kant van de weg hebben zien lopen. De jongens worden helemaal enthousiast. Ze hopen dat wij ook snel een beer gaan zien. Ik ook, maar wel vanuit de auto en niet als we lopen…

Als we weer naar beneden willen zien we dat de Summit trail weer is geopend. Dat wordt dus terug lopen naar beneden. Het is een wandeling van ongeveer een kilometer terug naar de auto, maar doordat dit een smal pad is waarbij je niet ver vooruit of opzij kunt kijken vind ik het toch wel een beetje spannend met die Grizzly in de buurt. We kregen de tip om vooral te blijven praten en zingen, dus dat doen we dan ook zeker. De verjaardagsliedjes voor Joaquim komen nu goed van pas.

Als de auto weer in zicht is kan ik toch weer wat rustiger ademhalen…. We stappen in de auto richting Golden. Deze route gaat via het Glacier National Park. Onderweg stoppen we nog bij de Skunk Cabbage Trail. Dit  is een 1,2 kilometer lange  trail en loopt over een moeras waar veel vogels, bevers en muskusratten leven. Ook vind je er stinkdierkool (skunk cabbage), waar de trail naar vernoemd is. Bij de trail zit een leuke picknickplaats aan het water. Na de wandeling is het tijd voor een stukje taart voor Joaquim zijn verjaardag. Ondertussen kunnen we genieten van weer een mooi uitzicht.

Als we verder rijden zien we in de verte dat de lucht weer wazig wordt. Even later zien we vooral aan de rechterkant van de weg meerdere bosbranden. Vele blusheli’s vliegen af en aan om de branden te blussen. Het lijkt onbegonnen werk zoveel bomen er in brand staan. Door wegwerkzaamheden staat er juist op dit stuk ook een file, dus we kunnen een tijdje kijken hoe de blusheli’s hun best doen om de bosbranden te stoppen.

Aan het einde van de middag komen we aan in Golden bij ons hotel. Bij het hotel zit een klein zwembad met een glijbaan en die moet natuurlijk even uitgetest worden. Joaquim zijn dag kan niet meer stuk als hij hoort dat er ook een sauna is. De mannen vermaken zich prima in het zwembad en de sauna.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan