Maandag 26 juni 2017

Door Annette Verhaaff - 27-06-2017 16:12

Dit keer ben ik wat vroeger met mijn verhaaltje omdat we vanavond op onze overnachtingsplaats in het nationale park geen internet op de kamer hebben.

Omringd door witte sneeuwtoppen vertrekken we uit Golden. Iets bewolkt vandaag, maar hetzelfde warme weer.

Yoho, Yoho! Het eerste park waar we doorheen komen is Yoho National Park. De eerste stop is bij Natural Bridge. Hier is een gat in de rotsen geslepen, waardoor er een brug is gevormd. Het water wordt er met woeste kracht doorheen geperst.

Verderop is Emerald Lake dat schitterend is gelegen in het omliggende landschap. We komen gelijk aan met twee bussen vol Aziaten. Ze krioelen overal tussendoor en langs. Als na een tijdje een paar kreten richting het meer klinken, zie je ze uit alle kieren en gaten te voorschijn komen en terug naar de bussen lopen.

In het plaatsje Field halen we een kaart van het park. De dame raadt ons aan om toch zeker Takakkaw Falls te bezoeken wat we dan ook doen. De weg er naartoe klimt door bossen en langs indrukwekkende lawinehellingen omhoog naar de voet van de waterval. Vanaf de weg vangen we af en toe al een glimp van de waterval op. Het water maakt een 254 meter diepe vrije val, wat de waterval de tweede hoogste van Canada maakt.

Vanaf de parkeerplaats is het een stukje lopen naar een brug vanwaar je het beste uitzicht op de waterval hebt.

Hilariteitje: Op de plek waar je het mooiste uitzicht op de waterval hebt, staan twee rode houten stoelen. Ik vraag Henk om in één van de stoelen te gaan zitten voor een foto. Naast ons staan drie Aziatische mannen foto’s van elkaar te maken in allerlei rare houdingen. Als ze Henk zien zitten, wil één van hen ook met hem op de foto en gaat in de andere stoel zitten. Als Henk op wil staan, roept nummer twee dat hij ook nog met hem op de foto wil en natuurlijk volgt nummer drie dan ook. Dan kan één van hen gelijk een foto van ons beiden maken.

Dan maken we gauw dat we weg komen, want er arriveert weer een hele groep Aziaten.

Telkens wanneer we de drie mannen daarna weer tegenkomen, groeten ze ons heel vriendelijk.  

Daarna rijden we Banff National Park in. Bij de plaats Lake Louise willen we naar het gelijknamige meer, maar op de weg erheen wordt al aangegeven dat de parkeerplaats bij het meer vol is. Als we de plaats in willen rijden, zien we al een lange file staan. Dus hebben we maar snel rechtsomkeert gemaakt en de weg verder vervolgd.

In Kootenay National Park nemen we een kijkje bij de Marble Canyon. De combinatie van helderblauw gletsjerwater en de witgrijze kalkstenen wanden maken de veertig meter diepe canyon een bijzondere en fotogenieke plek. Via de Marble Canyon Trail met een aantal trappen en bruggen krijg je een goed beeld van de kloof.

Het laatste punt is Numa Falls, maar deze is afgesloten omdat de brug gerenoveerd wordt. Dan rijden we dezelfde weg weer terug het park uit en komen weer in Banff NP terecht.

Via de plaats Banff rijden we naar Canmore waar we gaan winkelen bij Safeway. Er is een soort buffet met Chinees eten, je kunt kiezen uit: diverse soorten rijst, mie, vlees, groentes. We vullen elk een bak en gaan ermee naar de kassa. Je betaalt naar gewicht. Het smaakte heerlijk, voor herhaling vatbaar.

Op gegeven moment begint het te betrekken en gaat het regenen. We denken: O jee, als dat maar niet het einde van het mooie weer betekent. Maar nee hoor, na een verfrissende bui staat de zon weer hoog aan de hemel.

 

Reacties

joep visser uit Arnhem 28-06-2017 16:13 {{button-45966}}

Wat geweldig weer allemaal, maar die Aziaten zijn hopelijk toch gewoon toeristen, dat ze niet Canada gaan bezetten, je weet het maar nooit. (grapje) Het zijn aardige en vriendelijke mensen, zo te lezen.
Wat zijn er veel natuurgebieden zoals Nat.Parken; hartstikke mooi lees ik. Heerlijk leesvoer.
Doorgaan met het genieten van jullie reis.
Groeten van Joep uit Arnhem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan