Dinsdag 27 juni 2017

Door Annette Verhaaff - 29-06-2017 02:52

Met stralend helder weer vertrekken we uit Canmore.

We rijden richting noorden door Banff National Park. We volgen de Bow Valley Parkway tot aan Lake Louise. Onze eerste stop is bij de Johnston Canyon. Het is een smalle kloof waar een onstuimige rivier met watervallen doorheen stroomt. Op de parkeerplaats is het al behoorlijk druk, maar er is wel nog plaats om onze auto te stallen. Door de kloof is een wandelpad aangelegd en we lopen met de optocht mee naar boven. Als iedereen zijn armen naar voren steekt, kunnen we de polonaise doen (haha, valt wel mee hoor, af en toe is er een rustig stukje) We wandelen tot aan de Lower Falls, die een perfecte kom in de rotsen heeft uitgesleten.

Een spectaculair mooie kloof en ik heb het geluk dat de zon nog niet in de canyon schijnt. Klinkt misschien raar, maar voor een mooie foto kun je beter geen te grote contrastverschillen hebben. Als we terugkomen op de parkeerplaats zien we mensen rondjes rijden voor een plaatsje.

Dan proberen we voor de tweede keer naar Lake Louise te gaan (gisteren ook al geprobeerd). Maar als we boven bij de parkeerplaatsen aankomen, worden we door een paar verkeersregelaars steeds een parkeerplaats verder gewoven, totdat we uiteindelijk weer terug van waar we kwamen zijn gebonjourd. Dan maar geen Lake Louise.

We nemen de weg naar Moraine Lake. Eerder werd aangegeven dat de parkeerplaatsen er beperkt waren, maar als we boven aankomen, vinden we vrij makkelijk een plaats.

Het valt ons op dat als we onderweg zijn naar een mooi punt, het lijkt alsof we alleen op de wereld rondrijden, maar als we aankomen, is het er een drukte van belang.

We lopen een eindje langs het prachtig gelegen gletsjermeer en beginnen na de lunch aan de Rockpile Trail. Een zware wandeling naar boven via trapjes en rotsachtige paadjes, maar je wordt wel naar werken beloond. Wat een magnifiek uitzicht!

Voorbij de plaats Lake Louise begint de Icefields Parkway.

Een adembenemend mooie rit door een grandioos decor van gletsjers en sneeuwbergen.

Langs deze weg ligt nog een aantal fraaie meren waar we meestal even de tijd voor nemen. Intussen rijden we van Banff National Park het Jasper National Park in.

Tenslotte stoppen we bij Mistaya Canyon. Het is een smalle diepe kloof waar een krachtige rivier met waterval doorheen stroomt.

Verderop aan de Icefields Parkway bereiken we Saskatchewan River Crossing. Hier is het resort gelegen waar we overnachten. Het is de duurste overnachting van onze trip (wel 3 keer zo duur dan de overige onderkomens) Het is een prima accommodatie, dat wel. Maar voor internet moet extra betaald worden en dan heb je nog een waardeloze verbinding ook. Terwijl we tot nu toe nog steeds gratis internet hadden en een snelle verbinding. Ik ben blij dat ik mijn verhaaltje vanochtend al op de blog geplaatst heb.

Dieren die we hebben gezien tot nu toe: herten, prairie hondjes en eekhoorns. Geen beren! En ik speur onder het rijden toch constant het landschap af of ik er soms één kan ontdekken.

We eten hier in het restaurant pulled pork, een soort uit elkaar getrokken gesudderd varkensvlees met sla en friet. Wel lekker, maar zoals gewoonlijk veel te veel.

Reacties

joep visser uit Arnhem 29-06-2017 13:06 {{button-45980}}

Hallo Annette en Henk; Prachtige verhalen en mooie duidelijke foto's. allemaal lekker levendig.
Het is echt de andere kant van de wereld, zo in de warmte en zo in de sneeuw, geweldig.
Zo komen jullie prima de dag door, en laat die Beren maar weg blijven, laat die maar broodjes smeren.

Geniet er van, de groeten van Joep uit Arnhem.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan