Dag 7: Death Valley

Door Allard & Desire - A couple of years ago

15Sep17 we hadden besloten om vandaag een beetje uit te slapen, maar door m’n ritme werd ik alsnog om 7 uur wakker. We hebben ons rustig aan klaar gemaakt en zijn toen op weg gegaan naar Death Valley. Dit was maar een klein stukje rijden, omdat we al in Lone Pine zaten, een plaatsje er direct naast. Via Route 190 gingen we Death Valley in en ook hier kwamen we weer veel verschillende prachtige landschappen tegen. Één ding is zeker, Amerika is echt een te gek land om een road trip doorheen te maken.

Onze eerste stop was bij de Padre Crowley Point, een uitzichtpunt op een kloof. De kloof was wat lastig goed te fotograferen, maar het uitzicht was er prachtig. Zo reden we verder richting de Mesquite Flat Dunes, dit zijn in een landschap van bergen, zand duinen die een prachtig contrast geven in deze omgeving. Deze duinen ontstaan doordat het zand van de bergen rond Death Valley slijt en de wind uit het Noorden het zand de valley in blaast tegen de Tucki Mountain en daar daalt het zand neer. Daarnaast wordt er door de wind uit het Zuiden nog meer zand toegevoegd. Net als in Nederland zorgt de wind dat de duinen verplaatsen, maar in Death Valley zullen deze duinen altijd op deze plek blijven door het gebergte er om heen.

Daarna hebben we heel even Route 190 verlaten om richting Bad Water Basin te rijden. Dit is de grote bekende zoutvlakte en tevens het laagte punt (85.5 m onder zeespiegel) van Noord Amerika. Eenmaal daar aangekomen had ik verwacht direct de mooie zoutvlakte te zien, maar niets was minder waar, we moesten de woestijn in lopen om de zout vlakte van dichtbij te kunnen bekijken. Ok daar gingen we; pet op, water mee en gaan! We zijn zo ver mogelijk gelopen in de hoop de gekraakte zout oppervlakte te kunnen fotograferen, maar halverwege hadden we niet het gevoel dat we dit snel zouden gaan zien. Wel hebben we mooie plaatje kunnen schieten van de omgeving waar we middenin stonden, bijzonder zo’n witte vlakte van zout, het lijkt af en toe wel sneeuw :)

Na Badwater Basin te hebben gezien zijn we in één stuk door gereden naar onze camping in Las Vegas. Na uren heerlijk op rustige wegen gereden te hebben kwamen we terecht in de chaos van Las Vegas. Pppfff 6 rijbanen, afritten zowel links als rechts en niet goed weten waar je heen moet, dit kan niet goed zijn voor een mens. Gelukkig had ik Allard naast me die me rustig vertelde waar ik precies heen moest, het is namelijk wel nodig om info zoals “hier naar links” op tijd te krijgen, aangezien je met een 25feet camper niet zomaar wordt voorgelaten als je, je knipperlicht netjes aan doet om in te voegen :s Uiteindelijk kwamen we aan bij onze camping Sam’s Town Boulder RV Park, een camping midden in Las Vegas. Dit keer is het airco aan en rustig blijven want het is WARM in Las Vegas :D Nu even lekker eten en dan straks even uitzoeken wat we morgen allemaal gaan doen. Allard had zin in steak dus nam hij maar een halve koe mee, pppffff ik zit bom vol! hihi :p 

Reacties

Mirjam A couple of years ago

Stoer zeg dat je daar bij Las Vegas zelf de camper door de drukte durfde te rijden!

Wilma A couple of years ago

Niet te veel geld vergokken😉

Mariska A couple of years ago

Leuk om jullie verhalen te lezen! Dat zandduinen landschap vond ik ook mooi. Die afwisseling van landschappen is sowieso prachtig en bijzonder! Geniet ervan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!