Bakersfield en Las Vegas

Door USA reis familie Scholten 2018 - 05-08-2018 07:51

Gisteren tegen 13:30 reden we Bakersfield binnen. Een grote stad met meerdere WalMarts en die wilden we nu wel eens van binnen bekijken. Tot nu hebben we boodschappen gedaan bij de Safeway en de Target. Mooie winkels maar de WalMart heeft vanaf nu toch onze voorkeur. Tuurlijk, je bent al gauw 1,5 uur tussen de schappen aan het dwalen maar dat is ook een belevenis 😄 De WalMart is gewoon een stuk goedkoper en de WalMart in Bakersfield heeft volop groenten en zelfs een vers brood afdeling. 

Tegen 15:30 reden we een prachtig RV park (River Run RV Park) op en even later lagen we in het zwembadje. Zoals Arno het zei: in Amerika is alles groot, behalve de zwembaden. Arno en Femke raakten gezellig aan de praat met Amerikaanse pensionado's die afgelopen lente in NL waren geweest. Ik heb eerst een wasje in de machine gedaan (ideaal: wasmachine half uurtje $1,50 en droger 3 kwartier $1,50, en klaar is Kees) en ben toen samen met Jelle gauw gevolgd want het is hier erg warm. Na ons kwamen er steeds meer mensen en concludeerden dat we met een soort Nederlandse enclave te maken hadden. Amerikanen hebben we niet veel gezien. Die hadden zich teruggetrokken in hun grote airconditioning RV's en trailers. 's Avonds kwamen ze tevoorschijn om hun hondjes uit te laten (oja, die zijn meestal ook klein 🤣).

Na gezellig kletsen, een biertje en ervaringen te delen met de Nederlanders hebben we voor het eerst gebbqd. Arno had een leuk bbqtje bij de WalMart gevonden van $12 dus die moest meteen ingewijdt worden. Om 22:30 lagen we op bed en ondanks de warmte doen we de airco niet aan want dat ding maakt een enorme herrie.

Arno was weer als eerste wakker. Het lijkt wel of hij een interne klok heeft want hij is altijd voor 7:00 wakker. Wij volgen wat langzamer maar uiteindelijk zijn we om 9:00 klaar voor vertrek. Onderweg komen we een hele lange trein tegen die langzaam door 4 locomotieven wordt voortgetrokken en een gigantisch windmolenpark die zich uitstrekt over een hele bergkam. Ook dachten we vlak voor Las Vegas het bewijs te zien van Area 51, de plek waar Amerika buitenaardse activiteiten geheim zou houden. Maar het bleek een groot veld van zonnepanelen dat er in het zonlicht bizar uitzag. Ondertussen luisteren we naar onze eigen muziek die Arno thuis op de tablet had gezet via Spotify. Met Bluetooth werkt dat gewoon via de radio. De hedendaagse techniek is onze vriend. 

Tegen 14:30 rijden we KOA Sam's Town RV Park in Las Vegas op. De ontvangst bij de receptie was net zo warm als de buiten temperatuur. Een hele lieve jongedame dacht met ons mee en gaf alle informatie die we nodig hadden. Omdat we lekker op tijd zijn gaan we eerst het zwembadje uitproberen. Niet heel erg schoon dus daarna meteen maar gedoucht. Was wel weer een ontmoetingsplek voor Nederlanders

 

 

Na het douchen een Uber opgeroepen en ons op de Strip af laten zetten. Wat een hoop automaten en lichtjes zeg. De ene na de andere zaal waar mensen wezenloos op knoppen zitten te drukken. Ook speeltafels ontbreken niet. Soms met een minimale inzet van $100 per keer. Ongelooflijk en ook wel triest vind ik... Als ik naar die gezichten kijk dan doen ze het niet voor de lol. Dus maar gauw naar buiten (ondanks de hitte) en de mooie kanten van Vegas zoeken. We hebben genoten van de fonteinen bij het Bellagio en de vulkaanshow bij het Mirage en ons vergaapt aan de enorme hotels. Wat een complexen zeg 😯

 

 

Nu zitten we in de shuttle bus terug naar de campground want we zijn doodmoe. Misschien nog even douchen want we gaan morgenochtend vroeg op pad, en dan gauw naar bed (met de airco aan 😌).

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan