Het avontuur is begonnen!

Door Paul Ranzijn - 22-07-2019 04:25

Dag 1. Amsterdam - San Francisco (zo 21 juli 2019)

Het moment was eindelijk daar: ons vakantieavontuur in Zuidwest-Amerika ging vandaag dan echt van start! Na maandenlange voorbereidingen waren we er helemaal klaar voor. Al met al was het vandaag een bijzondere dag. Niet alleen begon vandaag de vakantie. 21 juli is natuurlijk ook de verjaardag van Noah. Vanwege het tijdsverschil van maar liefst 9 uur kon hij extra lang genieten van de dag dat hij negen jaar oud werd. 

De dag begon nog wat moeizaam, want om 5:00 uur ging de wekker al. Na een taxitrit met (o)pa en (o)ma Ranzijn waren we rond 7:00 uur op Schiphol, waar het al afgeladen vol was met vakantiegangers. Het inchecken verliep voorspoedig. Na een ontbijtje te hebben genuttigd bij de Starbucks liepen we richting de gate. Om 9:50 uur steeg onze Boeing 747 conform planning op. Direct kregen we de prettige mededeling dat de vlucht 3 kwartier korter zou duren i.v.m. gunstige weersomstandigheden (yeah!). Veel geslapen werd er niet aan boord. Maar de reis verliep voorspoedig vanwege het nodige entertainment (films, spelletjes en diverse eetmomenten). Ook stond de KLM-crew met een cadeautje stil bij de verjaardag van Noah. Leuk!

Om 11:20 uur (lokale tijd - San Francisco) zetten we voet aan grond. Een beetje een domper op het vakantiegevoel was de bijna twee uur durende douanecontrole. Een hoop gedoe dat alles weghad van het creëren van schijnveiligheid, maar ondertussen ronduit vervelend was na een urenlange vlucht. Middels een taxi reden we voor $70 naar ons hotel in hartje San Francisco (Holiday Inn San Francisco-Golden Gateway).

Niet lang na het inchecken liepen we naar een opstappunt van de wereldberoemde “Cable Car” (op de lijn Powell/Hyde). Als echte toeristen maakten we maar wat graag gebruik van de kabeltram van San Francisco. Om gebruik te kunnen maken van dit stadssymbool moesten we wel eerst $7 per ticket per persoon betalen (voor een enkele reis). We stapten uit bij de Fisherman’s Wharf; de oude zeeliedenbuurt in San Francisco maar inmiddels toeristenattractie nummer één. Eettentjes, straatartiesten, boottripjes, etc. Entertainment is er absoluut te vinden. We konden tevens een mooie blik werpen op gevangeniseiland Alcatraz en Pier 39 (bekend om zijn kolonie Californische zeeleeuwen).

Noah wilde voor zijn verjaardag getrakteerd worden op een “diner” bij McDonald’s. Ook die was natuurlijk te vinden op de Fisherman’s Wharf. Na het eten gingen we met de taxi terug naar het hotel. Na 24 uur wakker te zijn geweest was het nu toch echt tijd voor wat nachtrust. Morgen meer San Francisco…..

Reacties

Frans en Lucie 22-07-2019 10:29 {{button-58585}}

Die controle is dus echt Amerika. Leuk van de KLM. Het genieten is dus echt begonnen. Geniet ervan. Groetjes van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan