Dag 3: San Francisco

Door Frits Borgman - 01-07-2008 06:11 Vanmorgen met de boot van 9 uur naar het gevangeniseiland Alcatraz vertrokken. Na een bootreisje van ca. 20 min. werden we verwelkomd door een ranger die ons e.e.a. uitlegde wat er zoal te zien was.
We begonnen met een film van ca. 15 min. over de geschiedenis van Alcatraz. Daarna kon je een mp-3 speler ophalen waar, ook in het Nederlands, een gesproken tour van ca. 45 min. stond. Op deze manier werd je rondgeleid.
Een erg indrukwekkende tour waarbij je overal mocht kijken, in de cellen van de Anglin brothers, die in 1963 met nog een gevangene als enigen ontsnapten uit Alcatraz. Hun cellen zijn nog net zo als toen zij de benen namen, inclusief het gat wat zij met een lepel in de muur hadden gemaakt en het papier-maché hoofd wat zij hadden gemaakt om de 's nachts controlerende bewakers om de tuin te leiden !

Ook de luchtplaats, de bibliotheek en de eetzaal bekeken. In de boekwinkel een boek gekocht met daarin het verhaal van Darwin Coon, een bankrover die, na vele malen uit diverse gevangenissen ontsnapt was, opgesloten werd in Alcatraz. Heel bijzonder, Darwin Coon was vandaag zelf in de boekwinkel aanwezig om de boeken te signeren. Ik had niet verwacht dat ik nog eens in gesprek zou komen met een bankrover, die van 1959 tot 1963 in Alcatraz gevangen had gezeten. Heb dus nu mooi een door hem gesigneerd boek.

's Middags zijn we naar de Coit Tower op Telegraph Hill gegaan vanwaar je een prachtig uitzicht had over San Francisco. Vroeger was dit een telegraaf-zender/ontvanger en nu mag je in deze toren met een lift naar boven. Verder nog in de stad en paar ritjes gemaakt met de tram. Van een Amerikaans gezin wat naast ons op de boot naar Alcatraz zat, hadden wij gratis dagpassen gekregen om gebruik te maken van de trams. Zij waren al in de trams geweest en hun dagkaarten waren niet afgestempeld. Dat was even gauw $ 45 verdiend.

Hierna nog met de taxi (vanwege blaren op de voeten door het vele gewandel door San Francisco) naar Alamo Square gereden. Hier staan de 6 bekende Victoriaanse huizen die o.a. model hebben gestaan in de TV-serie "Full House" met Bob Saget en de toen nog hele kleine Olson Twins.

Om bovenstaande reden ook met de taxi weer terug naar het hotel, waar we aan de overkant bij de Kentucky Fried Chicken / Taco Bell hebben gegeten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan