Dag 18: Disneyland

Door Frits Borgman - 16-07-2008 07:33 Vanmorgen vertrokken naar Disneyland in Anaheim, een wijk hier in LA. Het was erg druk op de weg, zelfs op de 16-baans Interstate 10 (8 rijstroken in beide richtingen) stond nog een file. Na ongeveer één uur en een kwartier rijden kwamen we aan bij het eerste Disneypark ooit gebouwd, nog door de meester zelf, Walter Elias (Walt) Disney. Hij heeft de opening in 1955 helaas zelf niet meer mee mogen maken.

In onze herinnering van het bezoek in 1986 was dit park niet zo groot en veel attracties bevonden zich boven en onder de grond. Nou, dat is nu wel even anders. Het park is in 1998 ingrijpend verbouwd en fors uitgebreid, en dat was te zien. We herkenden er nagenoeg niets meer van.
Het aantal attracties, maar natuurlijk ook de onvermijdelijke restaurants en souvenirwinkels, is enorm uitgebreid. In het park kunnen nu 65.000 bezoekers per dag tegelijk in het park verblijven. Volgens een medewerkster waren er vandaag zo'n 40.000 bezoekers.
Ondanks de drukte was de wachttijd bij de verschillende attracties maximaal 30 minuten.

We zijn tot 19.30 uur in het park gebleven, zolang heb je ook wel nodig om alles te zien, en voor die tijd hoef je de weg hier niet op te gaan, want alle verkeer in en rond LA zit dan muurvast ivm de spits.
Over het verkeer, wat een auto's hier. Iedere Amerikaan van 16 jaar en ouder heeft hier een eigen auto.
En niet van die misselijke auto's, de grote sleeën van vroeger zijn weg, maar daar zijn echt ENORME SUV's voor teruggekomen. Als je dacht dat de BMW X5 groot was, haha een ukkie vergeleken met wat hier rondrijdt.
Hier rijden auto's als de Lincoln Navigator, de Ford Explorer, de Chevrolet Tahoe en de Cadillac Escalade rond, zo groot als vrachtwagens. Je vraagt je hier wel eens af waar dat naar toe gaat. Het aantal auto's groeit hier nog steeds en als je die reuze-Interstates ziet en dat die zelfs nog volraken...

Prachtig zonnig weer gehad vandaag, maar wel warm, zo rond de 33 graden.

Morgen gaan we de kustweg, Highway 101 een stuk afrijden richting het noorden. o.a. Malibu.
s'Avonds gaan we proberen alle spullen in de koffers te proppen en gaan we ons voorbreiden op het laatste deel van onze reis, Oahu Hawaii.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan