Dag 11: van Las Vegas via de Hoover-dam naar Barstow

Door Frits Borgman - 09-07-2008 02:50 Vandaag eerst naar de Hooverdam, de dam met daaronder de electriciteitscentrale die de stroom voor o.a. Las Vegas opwekt. Daar aangekomen moetsten we eerst door een checkpoint en werd de camper van binnen (!) en van buiten doorzocht door ambtenaren van het Department of Homeland Security, het ministerie wat is opgericht na de aanslagen van 11 september.

Er werden geen bommen in onze camper gevonden, dus konden we verder. Ook hier is het kokend heet, boven de 45 graden. De dam bekeken en tussen de middag gegeten in het restaurant bij de dam.
We spraken daar een ander Nederlands gezin, die hun camper in Phoenix hadden opgehaald. Zij hadden daar al rondgereden en gehoord dat het in Zuid-Arizona in 40 jaar niet zo heet geweest was en dat het daar inderdaad boven de 50 graden was. Maar goed dat we de route verlegd hebben dus.

De dam is gebouwd tussen 1931 en 1935 en is ca. 100 meter hoog.

Daarna doorgereden naar Barstow, waar ik de KOA (Kampgrounds Of America) camping gereserveerd had. Op deze camping hebben we 15 jaar geleden met baby Alicia ook al een keer gestaan. We hadden gehoopt dat het hier wat koeler zou zijn, maar helaas, de meter gaf hier vanmiddag 47,8 graden aan...

Morgen gaan we naar San Diego en ik heb het weer daar even op internet nagekeken. Hoera, 20 graden en bewolkt ! We hadden nooit gedacht hier op vakantie nog eens blij mee te zijn... We gaan vanavond nog even zwemmen hier om zo wat af te koelen. De arme airco van de camper krijgt hier de temperatuur binnen ook niet meer onder de 34 graden, en lekt van binnen weer net zo hard als van buiten. Ach, handdoekje eronder en het probleem is weer opgelost.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan