Dag 22: Hanauma Bay

Door Frits Borgman - A long time ago Vandaag naar Hanauma Bay in het zuidoosten van het eiland gereden. Dit is de monding van een vulkaan, die in de afgelopen miljoenen jaren langzaam is weggezakt in zee. Alleen de rand is nog boven water en aan de kant van de oceaan is een opening ontstaan, zodat er een baai is gevormd.

In deze baai is een klein strand met prachtige hoge palmen tot bijna in het water.

In deze baai zit verder een groot koraalrif, wat een paradijs is voor snorkelen. Er is beperkte toegang tot deze baai, dat wil zeggen als de parkeerplaats vol is, wordt de baai voor verdere bezoekers gesloten. Men wil niet zoveel mensen tegelijk in de baai om beschadiging van het koraalrif te voorkomen.Na binnenkomst werden we eerst verplicht een 9 minuten durende film te zien over de baai en wat wel en niet mocht om het koraalrif zo weinig mogelijk te belasten. Film gekeken en toen voor iedereen een snorkeluitrusting gehuurd compleet met flippers. Het water in en wat we toen zagen was werkelijk fantastisch. Het koraalrif is ongeveer één tot drie meter onder de waterspiegel en je drijft dus met je snorkel net boven het rif. De meest bijzondere en prachtig gekleurde vissen zwemmen tussen het rif door, je kunt ze bijna aanraken, zo dicht ben je erbij. We hebben vissen gezien van 3 cm tot wel en halve meter groot. Het is net of je in een reuze aquarium zwemt.

Aan het eind van de middag zijn we weer weggegaan en hebben onderweg gegeten. Een restaurant gevonden waar ze ook echte vegetarische hamburgers verkochten, volgens Alicia waren deze erg lekker.

Aangezien we allemaal erg moe waren van het snorkelen en zwemmen vanavond niet de stad ingeweest, maar in het hotel gebleven.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!