Dag 17: Hollywood, Beverly Hills en Bel Air

Door Frits Borgman op 15-07-08 05:03 Vanmorgen eerst gegaan naar Hollywood Boulevard, bij Mann's Chinese Theater. Voor de ingang van dit theater hebben filmsterren uit het heden en verleden hun hand- en voetafdrukken in nat cement gezet. We hebben de afdrukken gezien van o.a. Alfred Hitchcock, Judy Garland en Eddie Murphy.

Dit gedeelte van Hollywood Boulevard wordt ook wel de "Walk of Fame" genoemd omdat in het trottoir tegels zijn geplaatst met sterren erin en de namen van allerlei beroemde acteurs, actrices, zangers en zangeressen, producers enz. Bij deze namen staan symbolen waarmee ze beroemd zijn geworden, een TV voor TV acteurs en actrices, een filmcamera voor filmsterren, een LP voor zangers en zangeressen enz.
Hierna naar Beverly Hills gereden. De meest schitterende huizen gezien en regelmatig even gestopt om te kijken. Toen de Mulholland Drive afgereden, deze loopt bovenlangs de bergen in Beverly Hills en Bel Air zodat je een prachtig uitzicht hebt over de kastelen die sommigen van de rijksten der aarde in de bergen hebben laten bouwen.

Hierna naar Santa Monica Beach gereden en daar en stuk over het strand gelopen. Er was daar een Boardwalk, (een houten pier de oceaan in) en een Arcade (kleine kermis) zoals je die wel meer in Amerikaanse steden aan de kust ziet.

Onderweg in Santa Monica zagen we een hele rij mensen (sommigen zaten op stoelen) voor een Indy Mac Bank (onderdeel van Freddie Mac) staan. Ik had hier op het NOS-journaal, wat ik regelmatig op internet bekijk, gezien dat deze bank, samen met de Fannie Mae Bank in grote problemen is gekomen. Deze mensen wilden dus nog redden wat er te redden was van hun geld. Zo kan het hier dus ook.

Morgen:         Lady's and Gentleman... we're going to Disneyland !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting!
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden