Dag 26: Vlucht Honolulu - Los Angeles

Door Frits Borgman - 19-07-2008 21:03 Omdat we om 13.00 uur onze huurauto al weer moesten inleveren, waren we om 13.30 uur al op het vliegveld. Dat werd nog een hele zit, tot 22.30 uur, het vertrek van onze eerste vlucht. In een restaurant had ik een mooi plekje gevonden met zicht op de start- en landingsbanen. Verrekijker, scanner en fototoestel erbij en ik heb me daar een dikke 4 uur vermaakt. Verder rummicub gespeeld en wat rondgelopen.

De terugvlucht van Hoholulu naar LA begon met vertraging, we zouden nu pas om 23.00 uur vertrekken.
Onze overstaptijd zou nu in LA wel heel erg krap worden, zo'n 20 minuten. Op de schermen zag ik dat er om 20.45 uur ook een United Airlines vlucht naar LA ging. Aha, dacht ik. We moeten zien dat we in dat vliegtuig komen, dan zit ik heel wat rustiger in het vliegtuig dan met de gedachte dat we onze aansluiting in LA misschien gaan missen. We zitten tenslotte nog lang genoeg in de vliegende machines de komende dagen en nog langer op een vliegveld hangen hadden we geen van allen echt zin in.

Ze begonnen aan die gate net met instappen, dus ik moest snel zijn. Bij de balie heb ik de zaak uitgelegd en de man zei: "International connection ?, No problem at all, get your family over here, and I will transfer you"  Zo, dat ging snel en makkelijk. Christien en de kids snel opgehaald en een half uurtje later waren we al onderweg naar LA.

Er was geen plek meer in de Economy class, daarom werden we geplaatst in de Economy Plus, met een halve meter meer beenruimte. Normaal $ 65 p.p. duurder, maar wij hoefden niets te betalen, een pluim voor United Airlines. Trouwens, de service bij United was helemaal uitstekend, op elke vraag werd rustig de tijd genomen om je te helpen en toen ik een keer tussendoor koffie wilde, werd dat speciaal voor mij gezet. Moet je bij Transavia eens proberen, een lang gezicht kun je krijgen als je wat vraagt.

In LA geen vertraging en in Washington DC 3 kwartier. Doordat we op de laatste vlucht een staartwind hadden van 165 km/u en daardoor een snelheid kregen van 1030 km/u nog weer een kwartier ingehaald. We landden op Schiphol om 07.30 op wat de drukste dag uit de geschiedenis van Schiphol zou worden, meer dan 175.000 vertrekkende en aankomende passagiers. Ondanks het vele overstappen waren alle koffers meegekomen, Die hadden we in Honolulu voor het laatst gezien.
Weinig geslapen onderweg en we hebben het in 24 uur twee keer donker en 2 keer licht zien worden...

Pa Spijkerman was al op Schiphol en om 10.00 uur waren we weer thuis met een jet-lag van hier tot, juist ja, Honolulu. Een nieuw vliegrecord, in totaal hebben we deze vakantie 27.067 km in de lucht doorgebracht in ongeveer 34 uur...
We kunnen terugkijken op een schitterende vakantie.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan