Dag 16: Universal Studios Hollywood

Door Frits Borgman - A long time ago Vandaag naar de Universal Studios in Hollywood geweest. Het was vanaf het hotel een klein half uurtje rijden en we waren er mooi op tijd, zo rond 10.15 uur.
Wat is dit complex ontzettend groot geworden in vergelijking met de laatste keer dat we hier waren, 22 jaar geleden. We hebben veel attracties gedaan, want ondanks dat het vandaag zondag is, waren er geen lange wachtrijen, zo ongeveer 10 tot 20 minuten wachten per attractie. Alleen de Simpsons Ride
aan het eind van de dag duurde wat langer, zo'n 3 kwartier.
Deze korte wachttijden hebben ook te maken met de manier waarop het hier georganiseerd is. Je kunt aan alles merken dat men hier gewend is aan het afhandelen in attracties van grote mensenmassa's. Duidelijk afgebakende wachtrijen, zeer efficiënte indeling van de attractie en snelle doorvoer door grote wagens in b.v. een achtbaan. Bij ons zitten we met zijn vieren in één wagentje, hier met zijn dertigen. Dat schiet tenminste lekker op...

We hebben het House of Horror gedaan, erg leuk, een soort groot spookhuis. Daarna gingen we naar Jurrasic Park. Een prachtige ride met links en rechts veel levensechte en vooral grote bewegende dino's, werkelijk schitterend gemaakt. Op het laatst gingen we met hoge snelheid door een grote waterbak en we waren allemaal van boven doorweekt van het opspattende water. Ze zijn hier trouwens toch gek op het nat maken van bezoekers, bij elke attractie krijg je wel water op je kop.

Verder nog veel andere shows gezien, o.a. Shrek 4D en daarna de Studio Tour. Deze tour met een treintje duurde drie kwartier en reed ons langs vele filmsets. Indrukwekkend was de echte Boeing 747, die in stukken op een filmset lag (War of the Worlds met Tom Cruise) Deze 747 was gekocht van een luchtvaartmaatschappij en in een hangar in stukken gescheurd. Hierna is hij naar de set gebracht. Het leek wel of er echt één was neergestort.

Wat heel leuk was, was dat de set van de film "Jaws" in al die jaren niets veranderd was. Ik herkende het meteen en de haai hapt nog precies langs het treintje als toen.

In het park nog even wat gegeten en toen weer terug naar het hotel. Over eten gesproken, het is hier echt niet normaal hoeveel eten je op je bord krijgt als je wat besteld en hoeveel hier gegeten wordt. Het aantal eettentjes hier in de Universal Studios b.v. is niet meer te tellen, vele tientallen. Je hoort bij ons op het journaal wel eens over veel te dikke kinderen in Amerika en nou, dat klopt zeker. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen. Wij hadden hier in het verleden ook wel dikke mensen gezien, maar het is nu wel heel erg. En niet zomaar wat te dik, nee, van het formaat aangespoelde walvissen ! Er zijn er bij die nauwelijks nog kunnen lopen, echt niet te geloven. Maar ja, als je die hoeveelheden eten hier ziet, dan kan het ook eigenlijk niet anders...

Het was vandaag behoorlijk warm, maar Amerika zou Amerika niet zijn als ze hier niet wat op gevonden hadden, de z.g. "Cool Zones" Buiten staan op veel plaatsen grote ventilatoren, waarbij een waternevel wordt weggeblazen. Inderdaad heerlijk koel. Binnen is trouwens overal, maar dan ook overal airco.

Kortom, weer een leuke dag gehad en morgen gaan we eens kijken waar we hadden kunnen wonen als we ons acteertalent wat beter hadden ontwikkeld, Beverly Hills en Bel Air dus. Kijken of we nog wat filmsterren kunnen spotten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!