Dag 13: San Diego Zoo

Door Frits Borgman - 11-07-2008 06:44 Vanmorgen met de light-rail en 2 x een busrit naar de wereldberoemde dierentuin "The San Diego Zoo" gegaan. In deze dierentuin zijn niet alleen heel bijzondere dieren, o.a. reuzenpanda's, maar hier wordt ook heel veel onderzoek gedaan naar het voorkomen van uitsterven van bedreigde diersoorten.

Mark had deze dierentuin uitgekozen om te gaan bekijken dus hebben wij hem gids gemaakt. Ik had van internet een plattegrond gedownload, die heeft hij gisteren al bestudeerd en een mooie route uitgestippeld.

Hij heeft ons vandaag alle dieren uit de dierentuin laten zien. We hebben o.a. puma's, panters, bobcats, fishing cats, vele reptielen, dieren waarvan wij het bestaan niets eens wisten en natuurlijk de reuzenpanda's gezien. Ook heeft hij ongeveer 200 foto's gemaakt van alle dieren.
De dierentuin ligt in een prachting park (Balboa Park) en is schitterend aangelegd. Je waant je dan weer in een tropisch regenwoud, dan weer een woestijn, en dan weer op een prairie. En dat alles in de open lucht, want door het warme klimaat groeien allerlei exotische planten hier ook al in het wild.

Doordat San Diego tegen de Mexicaanse grens aan ligt, zie je hier erg veel Mexicanen. Daarom kun je in de Zoo ook bij veel restaurants echt Mexicaans eten. Tussen de middag hebben we dus heerlijke taco's gegeten met alles erop en eraan. Ook voor vegetariers was hier een keus uit meerdere gerechten.
Alicia had een supernacho meal met groenten en bonenpasta
Nadat we weer 2 x met de bus terug waren gegaan naar het Light-rail station hebben we daar bij de McDonalds nog een kleinigheid gegeten en bij de 7-11 (zeg maar de Amerikaanse C-1000) nog wat boodschappen gedaan.

Bij de McDonalds hebben we nog een tijdje zitten praten met een 75- jarige mevrouw, wiens man (nu overleden) in het leger had gezeten. We vertelden over onze vakantie en wat we nog gingen doen. Zij was ook op Hawaii geweest en vond het erg mooi. Leuk om eens met zo iemand te praten over het alledaagse leven in de United States op dit moment.

Toen met de light-rail weer naar de camping. Het weer is hier bijzonder aangenaam, zo rond de 26 graden en af en toe een wolkje. Heel wat beter dan die kokende hitte van eergisteren.

Morgen gaan we weer met de light-rail en de bus naar Sea World.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan