2 mei 2010. Van Page naar Monument Valley 126 mijl.

Door Hans en Truus - A long time ago

Monument Valley ligt op de grens van Arizona en Utah. Was het gisteren nog dik 20 graden, vanmorgen voelde het wat frisser aan. We kennen de beelden allemaal van Monument Valley. Woestijngebied waarbij de zon je grootste vijand is. Dat de praktijk niet altijd overéén komt met het geschetste verwachtingspatroon bleek na 30 mijl, toen we weer zo'n wolkje, net zo als aan het begin van de week, snel groter zagen worden. Wij dachten nog aan een buitje of zo, maar nee hoor, opieuw sneeuw!!
Sneeuw in mei, in Monument Valley. Dat was al heel lang niet meer voorgekomen. Hans baalde er in eerste instantie van, maar ik (Truus) was enthousiast over dit natuurverschijnsel. Toen we ingecheckt hadden op "Gooldings Campground" (beheerd door indianen) en vroegen "of het morgen beter weer zou zijn" keken ze ons aan of we van een een andere planeet kwamen. Voor hun was dit weer het beste wat hun kon overkomen! Iedere druppel water of sneeuwvlok wordt hier met gejuich ontvangen. We hebben prachtige foto's genomen en achteraf denken we dat dit één van de mooiste ervaringen van onze reis was. Ik (Hans) heb de foto op mijn werk als startpagina op mijn pc scherm gezet.
Nog ff iets over MV. Vooral de filmindustrie heeft MV ontdekt, gezien de vele films met John Wayne en Clint Eastwood. Ook de bekende film "Once upon a time in the west" van Sergio Leone is hier opgenomen.

Foto genomen vanaf de camping

Gooldings Campground 41 $

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!