17 mei 2010. Van Gilroy naar Raod Bear- San Francisco 60 mijl

Door Hans en Truus - A long time ago Goed uitgerust wakker geworden. De camping ligt nl.een paar honderd meter van de snelweg en we dachten dat we last van zouden hebben van het verkeer vannacht. Maar gelukkig viel dat reuze mee. Alles ingepakt en gaan rijden. Binnen 1,5 uur stonden we, incl. tanken, bij Road Bear en werd onze RV grondig geinspecteerd. We hadden 300 mijl meer gereden dan het vooraf begrootte aantal kilometers en deze mijlen moet je extra betalen. Deze overschrijding kwam voornamelijk door het omrijden bij Yosemite. De prijs per mijl valt best mee want we moesten 300 mijl x 0,38 = $ 114 extra betalen. Als ik van te voren extra miles (gaat per 500 mijl) had ingekocht was ik $ 110 kwijt geweest. Dus dat maakte nagenoeg niets uit. Het regende behoorlijk toen we van de locatie Road Bear naar San Francisco werden "getransporteerd" met de transfer van Road Bear. Dit was pas de eerste dag van onze vakantie dat we regen hadden.
We hebben overigens een fantastisch hotel ("Argonaut") met een mooie lounge (gratis wine- tasting en internet) gereserveerd. We hebben in december 2009 dit hotel (voordelig) via internet geboekt. Het ligt fantastisch aan Fisherman's Wharf. We kenden dit hotel nog van vorig jaar en toen zeiden we, als we ooit nog eens teruggaan naar SF dan overnachten we in dit hotel. En zo geschiedde.

Onze hotelkamer met kingsize bed.
De middag hebben we doorgebracht in de omgeving van Union Square (grote warenhuizen bezocht) en een bezoek aan de "wereld" beroemde bluesclub "Biscuits&Blues", waar Hans nog een T-shirt heeft gekocht.
Eind van de middag weer terug gegaan naar de boulevard van Fisherman's Wharf waar we een andere bluesclub genaamd "Lou's" bezocht hebben. Hier wordt 7 dagen per week live blues gespeeld vanaf 16.00 uur tot 24.00 uur door twee verschillende bands!

Lou's bluesclub at Fisherman's Wharf

Na een uurtje lekkere muziek en een paar corona's (we zijn gaan houden van dit bier!) ons hotel weer opgezocht en opgedoft voor de avond. Op tripadvisor (daar is die weer) had Hans gezocht naar een goed restaurant. Er waren er twee die enigzins in de buurt lagen. De éne was te duur, maar de andere sprak ons wel aan. Deze lag in de Russische wijk. Op papier is dit aan te lopen maar SF is behoorlijk heuvelachtig en dat was goed te merken! Toch niet opgegeven (gaat steeds beter met de enkel) en uiteindelijk werden we beloond met een heerlijk diner bij "Frascati".
Terug naar het hotel ging een stuk makkelijker, ondanks een flesje wijn (of misschien wel dankzij). 
Morgen de Golden Gate fietsroute rijden. De weersvooruitzichten zijn gunstig!

Hotel Argonout $ 160 per nacht
Diner $ 80
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!