13 mei 2010. Van Columbia naar Yosemite Lower Pines 110 mijl

Door Hans en Truus - A long time ago Vanmorgen vertrokken naar het laatste National Park "Yosemite". Via internet hebben we een campingplaats in het park kunnen bemachtigen. Iedere maand worden de campingplaatsen in het park via internet vrijgegeven en deze zijn binnen 10 min! allemaal gereserveerd. Als je dus ff niet oplet vis je achter het net. Ik kan erover meepraten want nadat ik deze plek had gereseveerd en nog op een andere camping in het park een plekje wilde reserveren was ik al te laat! Daarna zit je vast aan een camping buiten het park en dat is toch minder leuk en vaak ook nog een stuk rijden naar de ingang van het park.
Nadat we de camping afreden kwamen langs de Hoofdstraat van Columbia. Dit goudzoekers stadje bleek (in tegenstelling tot Bodie) nog volledig intact te zijn. Het is ook een State Park en volledig gerenoveerd. Werkelijk schitterend. Jammer dat we gisterenavond niet ff de saloon hebben opgezocht want die zag er echt gaaf uit! Toch weer niet goed opgelet/voorbereid Hans! Dus toch nog maar wat rondgelopen en foto's gemaakt. Het is echter leuker hier halverwege de dag of avond rond te lopen.

 
Niet alleen de huisjes waren bijzonder.

Daarna door naar Sonora en dat bleek eveneens een alleraardigst stadje te zijn. Ook daar wat rondgesnuffeld en uitgebreid koffie gedronken in een internetcafé. Door dit "oponthoud" kwamen we pas in de loop van de middag in Yosemite aan. Bij het bezoekerscentrum kregen we te horen dat de weg naar Glacier Point ivm de sneeuw nog gesloten was. Dat was een tegenvaller omdat we graag de Sentinel Dome Trail hadden willen lopen. Dan maar de camping opgezocht en de camper geinstalleerd. Van de campingbeheerder kregen we nog allerlei instructies om beren op afstand te houden en die hebben we maar opgevolgd want je weet maar nooit. Met de Shuttlebus, die voor de camping stopt, verder het park ingetrokken. Als vervangende wandeling kozen we de Vernal Fall Mist Trail die mooi en best pittig was.
In deze tijd van het jaar zijn de watervallen op z'n mooist. Wij hebben deze trail gelopen tot de Vernall Fall Footbridge. Daarna is het klauteren met handen en voeten naar de top en dat is niet onze hobby.

Wat wil je nog meer. Yosemite is het paradijs!

Terug naar de camping waar we de BBQ en daarna het campvuur maar eens flink opgestookt hebben want (vooral Truus) zat niet op berenbezoek te wachten. Tot laat in de avond lekker buiten gezeten met een paar lekkere corona's en tot slot onze hobby weer beoefend. Na een spannende strijd 6-5 voor Hans. Truus loopt in!

Campground Lower Pines $ 20
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!