18 mei 2010. San Francisco dag 2

Door Hans en Truus - A long time ago Prima geslapen.Geen last gehad van nachtelijke geluiden, ondanks dat het hotel midden in een uitgangsgebied ligt. Het ontbijt hebben we niet genuttigd in het hotel maar in een klein restaurant in een straatje achter het hotel. Dit restaurant werd gerund door een Aziatisch gezin en het was erg populair. Het zat ook nagenoeg vol toen we aankwamen maar gelukkig  was er nog een tafeltje vrij.
Nu kun je je ontbijt op twee manieren gebruiken in Amerika;
1. Met een beker (starbucks) kofiie (en een muffin) in de hand lopend naar de metro of,
2. Zittend ontbijten. Dan krijg je gebakken eieren (op tig manieren klaargemaakt) met gebakken aardappelen (hash browns) en uiteraard koffie. De koffiebekers zijn zo groot dat voor de rest van de dag je koffiebehoefte minimaal is. Enfin na het ontbijt onze mountain bikes opgehaald en de "Bike the Bridge" fietsroute gereden. Deze loopt van Fisherman's Wharf via "The Golden Gate Bridge" naar het plaatsje Sausalito, vanwaar je met de boot weer terug kunt varen naar SF.

De skyline van SF vanaf de boot
De zon scheen al aardig en ondanks dat Hans al 3 weken aan de zon gewend was verbrandde hij toch nog alleen van deze middag. Stom!
Weer niet goed voorbereid! Onderweg nog wel een pet (met tekst no escape from Alcatras) gekocht  maar toen was het kwaad al geschied. De fietsroute is mooi met een paar klimmetjes en vooral de Golden Gate Bridge is fotogeniek.
DSC00894.JPG
Truus op The Golden Gate Bridge!
Rond vieren waren we weer terug in het hotel. Lekker een paar uurtjes "gechilled" en ons opgeofferd voor de wine-tasting in de lobby van het hotel. Daarna de boulevard afgelopen maar het gevoel van "dit is de laatste avond in de USA" overheerste. Aan de ene kant wil je het vakantiegevoel vasthouden maar aan de andere kant heb je te maken met allerlei praktische zaken zoals vluchtinformatie en kijken of alles wat we gekocht hebben wel in de koffers past! We zijn gaan eten in een restaurant met zicht op The Golden Gate Bridge en de jachthaven en hebben onze vakantiefoto's tijdens het eten bekeken. Het goede gevoel kwam gelukkig weer terug!


Zicht vanuit het restaurant op de Golden Gate Bridge (goed kijken) en jachthaven van SF.

Daarna, om de avond waardig en in gepaste dronkenschap af te sluiten, "Lou's" bar opgezocht voor nog een uurtje live-blues muziek.
Terug in het hotel nog op internet gekeken of (hopelijk) onze vlucht geannuleerd was. De aswolk was nl. weer gesignaleerd boven Europa. Althans dat sms-te Eefje.
Helaas het vliegtuig vertrok volgens schema, dus een extra dag of liever nog een week was ons niet gegund!

Bike tour $ 100
Hotel Argonout $ 160
Diner $ 70
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!