8 mei 2010. Van Bryce naar Zion 89 mijl.

Door Hans en Truus - A long time ago Een relatief korte route naar Zion, met prachtige viewpionts onderweg. Maar voordat het zover is gaan we eerst Bryce bezichtigen bij zonsopgang. De kleuren en schaduwen veranderen iedere minuut. Je wordt er stil van als je van dit kleurenspel aanschouwt. Bryce had nog wel een dagje langer mogen duren! Na een paar uur te hebben rondgewandeld hebben we met enige tegenzin  (zo mooi was het) koers gezet naar Zion. Op papier een korte route maar doordat je voortdurend door de bergen rijdt is de gemiddelde snelheid laag. Ook nu weer schitterende vergezichten (tussen de 2000 en 3500 m) Ook hier veel sneeuw onderweg.
Voordat je het State Park Zion inrijdt moet je twee tunnels door. De eerste is ruim genoeg voor de camper, maar voor de tweede tunnel moet het verkeer van de andere zijde worden stilgelegd. Heel apart als je  alleen in het midden van de tunnel naar de andere kant rijdt. In Zion aangekomen konden we nog een plekje krijgen op Zion Campground, zo'n 300 m van de hoofdingang van het park. De plek was niet echt mooi en na wat aandringen kregen we van de vriendelijke campingbeheerder een schitterende plaats aan de rivier!
Vanaf onze stoeltjes zicht op de rivier!

In de loop van de middag zijn we naar het park gegaan. De shutllebus stopt voor de ingang van onze camping dus dat is mooi meegenomen. Het weer is weer fantastisch (ca. 22C) dus ideaal om nog een paar wandelingen te maken.Op ons programma stonden er drie voor deze middag. Riverside walk, Narrows en Weeping Rock. Narrows bleek niet te gelopen te kunnen worden ivm de te hoge waterstand in de rivier. De overige twee hebben we wel gelopen. Zion is duidelijk drukker dan de andere parken die we tot nu toe gezien hebben. Echter als je vroeg in de ochtend, of aan het eind van de middag, op pad gaat heb je daar niet zoveel last van. Nadat de shutlle ons weer netjes terug op de camping had afgeleverd hebben we de BBQ opgestookt en genoten van de geweldige steaks (zulke heb je in Nederland niet hoor). Maar vooral hebben we genoten van ons plekje aan de (woeste) rivier. 
's Avonds nog het stadje ingewandeld en een internet cafe opgezocht. Dit omdat we hier, evenals in sommige andere parken, niet kunnen sms-en (geen bereik). Tot slot voor het slapen ons geliefde spelletje gespeeld en de stand is weer gelijk. 4-4.

Zion Campgound $42
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!