De Grand Canyon

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha iedereen,

Even een stukje van een paar dagen geleden. Dat stond wel op mijn computer maar er was nog geen gelegenheid om dit op Internet te plaatsen. Ook nu doe ik dit op een stokoude computer van de camping
bij Monument Valley. Om een of andere reden weigert Internet op mijn computer hier.

Op 3 mei gingen we in Kingman eerst naar de Walmart voor het bijvullen van wat proviand. Het is te zien dat we in Arizona zitten aan de klanten die in Walmart rondlopen. Stokoude hillbilly's met cowboyhoeden, bretels en grijze staarten en granny's met brillen zo groot als de helft van hun gerimpelde gezciht. En natuurlijk weer verwonderd om ons heen gekeken dat deze Walmart supercenter niet alleen waanzinnig veel keus heeft in fresh food en levensmiddelen maar ook gewoon geweren en pistolen verkoopt en autobanden.

                             

Daarna rijden we door naar Mathers Campground in de Grand Canyon waar we twee nachten blijven. We staan op een mooie plek in het bos. Veel Amerikanen met hun pick-ups en daarachter gehaakt hun gigantische campers, komen ook naar de Grand Canyon. In totaal mogen zij 30 dagen per jaar op het park verblijven.

De herten lopen vrijelijk rond; op een wandeling staan we plots oog in oog met een paar van hen. Op een later tijdstip zal ik proberen er een foto van bij te plaatsen. Wel bijzonder om mee te maken.

                              

Dinsdag 4 mei gaan we de zonsopgang over de Grand Canyon bekijken. Dat betekent om vier uur op staan, om half vijf vertrekken om even voor half zes de zon te zien opgaan boven de bergketen.

Heel mooi maar het is zooo koud. Het waait hard en daardoor voelt het nog eens extra ijzig aan. Dik aangekleed maar helaas zonder handschoenen wachten we op de zon die opkomt. Het lukt me na een tiental minuten nauwelijks meer om mijn fototoestel goed te bedienen.

En in de avond, 1 x raden, weer op weg om de zon nu te zien ondergaan. Gelukkig was het toen minder koud hoewel nog steeds heel winderig.

Ik heb nog een foto hoe mooi het was, maar helaas kan ik deze nu niet toevoegen. Misschien later.

En zoals beloofd, een foto:


                             


Groetjes

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!