5 mei: Monument Valley

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha iedereen,

Op 5 mei 's morgens vroeg verlaten we de Grand Canyon via de oostzijde van het park. Onderweg komen we nog een aantal schitterende uitkijkpunten tegen en een oude uitkijktoren waar vanuit je de ene kant de Canyon inkijkt en vanuit de andere kant de woestijn in.

Uitgekeken zetten we koers naar Monument Valley. In een woord fascinerend, die rotsblokken die op een verder redelijk open vlakte naar boven steken. Als we eraan komen waait het al aardig maar het wel heel warm. We kijken wat rond. De wegen door het park zijn voor onze RV onbegaanbaar maar de Navajo indianen bieden een jeeptocht aan van twee en half uur waarbij ze iets over hun historie vertellen en langs alle bijzondere plekken gaan.

           

Probleem is echter dat ze geen credit card accepteren en we blijken te weinig cash geld bij ons te hebben. Zelf bieden ze ons aan met de jeep elders geld te halen maar omdat het inmiddels vier uur is (dat denken we, maar omdat we net in Utah zitten en er met Arizona een tijdsverschil van 1 uur is, blijkt het ineens al 5 uur te zijn). En dan wordt het te krap omdat we daarna ook nog naar de camping moeten rijden. We proberen nog even of de Navajo het ook voor 100 dollar willen doen maar daar gaat hij niet op in. Het gaat dus over, misschien dat we het morgen nog in kunnen passen maar dat zal niet gemakkelijk zijn.

We vertrekken morgen naar Page en staan op een camping in de buurt daarvan waarbij het first come, fist serve'  principe geldt. We kunnen daar dus niet te laat aankomen.

Trouwens het klopt over de gigantische porties die Amerikanen verorberen. Als je een kop koffie bestelt moet je altijd de 'small one'  nemen en die is dan nog groot. En wat denk je van die auto's, hele mooie exemplaren zijn er te zien. Ik heb er nog een mooie foto van.

                                

Op dit  moment is het avond en waait het heel hard buiten. Dat is aan het eind van de middag begonen en dat veroorzaakt grote, rode stofwolken. Het is nog wel steeds heel warm. En dat is bijzonder want de laatste tijden was het met die wind altijd koud als de zon weg was.

We hebben ons voortdurend keurig ingehouden wat snoepen betreft (daar waren we 's avonds ook vaak veel te moe voor, dus dat kwam goed uit), maar nu maken we dan toch die gigantische zak chips open die we zaterdag al gekocht hebben.


Nou, kinders. Genoeg voor vandaag. Hoop dat het een van de komende dagen nog gaat lukken om een nieuw bericht te sturen of foto's bij te plaatsen. Voorlopig staan we de komende 3 dagen op campings zonder Internet. Dus ik weet niet wanneer het weer gaat lukken.


Liefs en groeten van ons.
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!