Bryce Canyon, hoe mooi kan iets zijn!

Door Corien en Jan - A long time ago

Ha iedereen,

 

Het is alweer vrijdag 7 mei en we vertrekken ’s morgens vroeg naar Bryce Canyon. Weg van de ene mooie plek, op weg naar de volgende mooie plek. Amerika is in ieder geval op de plekken die wij bezoeken ontzettend mooi. Eigenlijk mooier dan ik had verwacht. Ook mooier dan de foto’s ooit kunnen laten zien.

Wat die foto’s betreft: ik ben allereerst heel blij met mijn nieuwe lens op mijn fototoestel en verder maak ik zoveel foto’s dat mijn eerste kaartje (700 foto’s) al vol is. Heb ze op mijn laptop staan maar heb bij de Wal Mart ook maar een nieuw kaartje gekocht voor nog eens 1200 foto’s.  Veel teveel natuurlijk maar dat is van later zorg.

 

Bryce Canyon dus. Op weg daarnaar toe (inmiddels weer van Arizona naar Utah, dus weer een uur tijdsverschil) rijden we door schitterende landschappen. Je wordt er bijna een beetje blasé van.

Voor een koffiestop in Hatch (vlakbij Bryce Canyon) kwamen we terecht bij Galaxy Diner, een werkelijk geweldige jaren vijftig snackbar.
 

                     
 

Had zo in Elvis films kunnen figureren. Met een jukebox in de hoek en foto’s van rock en roll sterren aan de wand. En rock en roll muziek. Was helemaal in stijl ingericht. Ik werd er heel vrolijk van .

                     
 

En we aten er bovendien ook nog een hele lekkere, ouderwetse hamburger.


’s Middags kwamen we aan in Bryce Canyon Northern Campground, weer midden in het bos.  Zo nu en dan zien we reeën lopen. Stoeltjes uit de camper, even thee drinken en dan snel de Bryce Canyon bekijken met een wandeling langs de zogenaamde Rim. We liepen op plm 2800 meter hoogte rondom het Amphitheater van zgn. Hoodoos (wonderlijke, rode puntige rotsen die aan alle kanten omhoog steken). Wonderlijk en mooi.

 

                               

 

Zo her en der lag er nog sneeuw op de wandelroute trouwens, ook op de campground waar we nu staan. Het was hier vannacht -6 graden maar deze nacht wordt het rond het vriespunt. Maar de camper is goed geïsoleerd en we hebben het nog niet koud gehad.
Nou, tot de volgende keer maar weer.
 

       

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!